Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Σοβαρός τραυματισμός λιμενικού

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός λιμενικού προκάλεσε η πτώση μεγάλης σιδερένιας καγκελόπορτας, στο λιμάνι του Αργοστολίου, χτες το απόγευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο λιμενικός προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα στο σημείο όπου δένουν τα φέριμποτ που εκτελούν τα δρομολόγια Αργοστόλι - Ληξούρι, όταν αυτή κατέπεσε και τον πλάκωσε. Μάλιστα, η καγκελόπορτα σταμάτησε στο πίσω μέρος του οχήματος του Λιμενικού, ενώ τον τραυματία βοήθησε κόσμος που διερχόταν από το σημείο, για να διακομιστεί εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σπύρος Καμπίτσης, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες από το σημείο, η πόρτα δεν είχε φρένο, ενώ ενδέχεται να μην είχε ασφάλεια πίσω από τις ράγες που είναι τοποθετημένες στο έδαφος και τη στηρίζουν, με αποτέλεσμα να «εκτροχιαστεί» και να πέσει πάνω στον άτυχο λιμενικό.

Χτύπησε και ναυτεργάτης

Στο μεταξύ, τραυματισμός ενός 57χρονου ναυτεργάτη, μέλους του πληρώματος του Ε/Γ-ΟΓ πλοίου «Κεφαλονιά», της εταιρείας «Levante Ferries», αναφέρθηκε ότι σημειώθηκε το Σάββατο στο λιμάνι του Πόρου.

Ο εργαζόμενος εκτελούσε τα καθήκοντά του στο γκαράζ του πλοίου, όταν γλίστρησε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΓΝ Αργοστολίου, ενώ προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ