Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Γιατρός εφημέρευε για έξι συνεχόμενες μέρες!

Με «εντέλλεσθε» σε γιατρό από την Ηλεία η προσωρινή «λύση» που βρήκε η 6η ΥΠΕ!

Από τη συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας
Από τη συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας
Για έξι συνεχόμενες μέρες βρισκόταν σε υπηρεσία εφημερίας, επί 24ωρης βάσης, γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σάμης στην Κεφαλονιά, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εφημερίες την Παρασκευή και το Σάββατο, σε μια δομή που εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες για το σχεδόν μισό σε έκταση νησί.

Η εξέλιξη δεν ήρθε καθόλου τυχαία, αφού - όπως σημειώνουν οι υγειονομικοί - οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες, με τον μοναδικό γιατρό που μπορεί να πραγματοποιήσει εφημερίες να βρίσκεται σε υπηρεσία για σχεδόν ολόκληρη βδομάδα!

Μάλιστα, το πρόβλημα τέθηκε από τους υγειονομικούς στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η οποία δεν έδωσε λύση, με αποτέλεσμα τα επείγοντα περιστατικά, από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, να πρέπει να εξυπηρετούνται από το ΓΝ Αργοστολίου, εφόσον το ΚΥ Σάμης αδυνατεί να λειτουργήσει!

Απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεση λύση στο πρόβλημα, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης προχώρησε σε κινητοποίηση στο προαύλιο του ΚΥ το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι η αδυναμία λειτουργίας του αποτελεί «προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ο λαός μας δεν πρέπει να το επιτρέψει».

Μπροστά στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και με δική της ευθύνη, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, κινούμενη στη λογική των «εντέλλεσθε», έστειλε γιατρό για εφημερία στο Κέντρο Υγείας, μετακινώντας τον από δομή της Ηλείας, κάτι που καταδικάστηκε και από τους συμμετέχοντες στη μαζική κινητοποίηση της Παρασκευής, όπου το «παρών» έδωσαν υγειονομικοί, εργαζόμενοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Και με τη συγκέντρωση ο συνδικαλιστικός φορέας απαίτησε να δοθεί άμεσα λύση χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, να πραγματοποιηθούν οι εφημερίες χωρίς επιβάρυνση των υπαρχόντων εργαζομένων του, αλλά και να στελεχωθεί το ΚΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (όχι με μετακινήσεις προσωπικού), όπως και με τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα αναγκαία ασθενοφόρα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί όλες τις μέρες.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο Νίκος Αθανασάτος, υποψήφιος δήμαρχος Σάμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ