Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Να εφαρμοστεί σε κάθε βαπόρι και σε κάθε εταιρεία η ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας

Τη μη τήρηση της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας από τη ναυτιλιακή εταιρεία «Creta Cargo Lines», με αποτέλεσμα να μην έχει καταβάλει τις αυξήσεις για τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Μάλιστα, καταγγέλλουν πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε τα αναδρομικά της αύξησης από 1/1/2023, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση. Τα παραπάνω προκύπτουν από καταγγελίες ναυτεργατών στα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας. Τα σωματεία τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία, η εταιρεία να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα ταυτόχρονα με την αύξηση του 6%.

Περαιτέρω αναφέρουν ότι η αυθαιρεσία της εταιρείας συνεχίζεται καθώς δεν τηρεί ένα ακόμα άρθρο της ΣΣΕ, που ορίζει ότι πρέπει να καταβάλλει μηνιαίο επίδομα ιματισμού στους εργαζόμενους ή να διασφαλίσει η ίδια κατάλληλο ιματισμό και υποδήματα ασφαλείας.

Τα σωματεία απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, με βάση τις καταγγελίες των ναυτεργατών, για την εφαρμογή της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας και την έγγραφη ενημέρωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ