Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αμεση απάντηση στην κλιμάκωση του αυταρχισμού της διοίκησης

Την «απαράδεκτη και ακραία προκλητική ενέργεια της διοίκησης» να υποβάλει την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη μήνυση - τάχα για φθορά δημόσιας περιουσίας - καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μια κίνηση της διοίκησης για τη συκοφάντηση του ίδιου του Σωματείου, η οποία «διαφημίστηκε» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ.

Το Σωματείο «χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην ιδιαίτερα μαζική Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση που έγινε την ίδια μέρα, σηκώνοντας ανάστημα στην αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στο αδιάκοπο πειθαρχικό κυνηγητό από την πλευρά της διοίκησης, μήνες τώρα, και απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπολύθηκαν από μηχανισμούς της, επίσημους και ανεπίσημους».

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα του νοσοκομείου, που είναι κοινά για ασθενείς και υγειονομικούς και απορρέουν από την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά, πιστά και απαρέγκλιτα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, φέρνοντας το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων (τη «ναυαρχίδα του ΕΣΥ», όπως αρέσκονται να το αποκαλούν) στο ναδίρ. Ανέδειξαν την αξία του οργανωμένου συλλογικού αγώνα μέσα από το Σωματείο, για να σπάσουν ο φόβος και η υποταγή στον παραλογισμό και την τρομοκρατία, αλλά και στο ξεπούλημα κάθε πτυχής του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, που προωθείται καθημερινά από κυβέρνηση και διοίκηση.

Το Σωματείο με τις κινητοποιήσεις του και τις μαζικές του διαδικασίες απαντά και στο μέτρο επιβολής μαγνητικής κάρτας από τη διοίκηση, τάχα για τον «έλεγχο προσέλευσης και αποχώρησης». Εξηγεί ότι αυτό γίνεται έτσι κι αλλιώς δεκαετίες τώρα, με τα παρουσιολόγια στα οποία υπογράφει το προσωπικό και τα οποία επανέφερε η διοίκηση αργά χτες το μεσημέρι, μετά την κινητοποίηση, ως επαρκές μέτρο ελέγχου. «Το ξαναλέμε: Και ένας να λείψει για λίγα λεπτά από το πόστο του, γίνεται αμέσως αντιληπτό, λόγω της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού. Σε όλους τους κλάδους κάθε συνάδελφος δουλεύει για πολλούς άλλους που θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί, πράγμα που αποδεικνύεται από τις δεκάδες χιλιάδες άδειες και ρεπό που μας οφείλονται και "αδυνατούν" όπως λένε να μας δώσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο και προσθέτει: «Αλλωστε, εμπειρία υπάρχει σε όλους τους χώρους και σε όλους τους κλάδους: Για να υπάρξουν "κοπανατζήδες" προϋπόθεση είναι να καλύπτονται από προϊσταμένους ή τη διοίκηση. Αρα, θα πρόκειται για "δικά τους παιδιά", που θα είναι "δικαιολογημένα" με ή χωρίς μαγνητική κάρτα!».

«Αλήθεια, το να αφήνεις το μεγαλύτερο νοσοκομείο να ρημάζει κτιριακά, καινούργια μηχανήματα και αίθουσες να σαπίζουν για χρόνια ενώ θα μπορούσαν να σώζουν ζωές, να το διαλύεις διοικητικά, να το αφήνεις άδειο από προσωπικό, αυτό δεν λέγεται φθορά δημόσιας περιουσίας που την έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας από τη φορολογία και τις εισφορές του, ενώ επιπλέον καλείται να ξαναπληρώσει αδρά από την τσέπη για να βρει την υγειά του;», είναι η απάντηση του ΣΕΝΕ σε όσους αναπαράγουν τις συκοφαντίες και την κυβερνητική προπαγάνδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός στα νησιά του Αιγαίου για την Υγεία!(2023-10-27 00:00:00.0)
Τα κενά στο νοσοκομείο δεν οφείλονται σε «κοπανατζήδες», αλλά στις ελλείψεις προσωπικού(2023-09-13 00:00:00.0)
Οι υγειονομικοί δεν είναι «κοπανατζήδες», αλλά σκληρά εργαζόμενοι(2023-08-02 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Υγείας(2017-03-02 00:00:00.0)
Νέα δίκη συνδικαλιστών στη Ζάκυνθο(2013-11-09 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων(2003-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ