Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργισμένη απάντηση με συγκέντρωση διεκδίκησης μέτρων αποκατάστασης και προστασίας

«Αστραπιαίο» το αστικό κράτος, επιστράτευσε τα ΜΑΤ απέναντι στους συγκεντρωμένους!

«Οταν θέλει μπορεί» το αστικό κράτος, που έστειλε τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές!
«Οταν θέλει μπορεί» το αστικό κράτος, που έστειλε τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές!
Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια στη Λάρισα πραγματοποίησαν εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, εκφράζοντας την οργή τους για όσα ζει ο λαός της Λάρισας - και όχι μόνο - αυτές τις μέρες και προβάλλοντας μια σειρά διεκδικήσεις για τη στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων.

Και ενώ η πόλη την Παρασκευή κινδύνευε να πνιγεί, με τους κατοίκους να δίνουν τη μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, ο κρατικός μηχανισμός, που αυτές τις μέρες κάνει αισθητή την απουσία του, έδειξε για άλλη μια φορά την επιλεκτικότητά του, βάζοντας μπροστά στους διαδηλωτές διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις!

Απέναντι σε αυτό το αίσχος, οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με το σύνθημα «Βούλιαξε η Λάρισα μέσα στη βροχή και φέρανε τα ΜΑΤ για καταστολή».

Οι συγκεντρωμένοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων της Λάρισας, ζήτησαν να δουν τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους και τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο στο κτίριο της Περιφέρειας στον Ζήση Γκαραλιάκο, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αναπληρωματικό μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατήγγειλαν την προκλητική στάση του κρατικού μηχανισμού και αποχώρησαν για τις συνοικίες της πόλης, ώστε να συνεχίσουν μόνοι τους τη μάχη για να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μετά την κινητοποίηση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το επιλεκτικά ανίκανο κράτος αποδείχθηκε σήμερα το πρωί απόλυτα ικανό να "προστατεύσει" το κτίριο της Περιφέρειας και ποιους ακόμα άραγε; Αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτήν την κατάσταση που συμβαίνει σε όλη τη Θεσσαλία και στην πόλη μας. Και από ποιους τους "προστάτευσαν"; Από τους μαζικούς φορείς της πόλης, από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που εδώ και 3 μέρες με αυταπάρνηση δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Τα σπίτια δηλαδή των συναδέλφων μας και του λαού της πόλης. Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και πρέπει άμεσα να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή)» και απαιτεί:

-- Να περιοριστούν στο ελάχιστο όλες οι δραστηριότητες του δήμου και της Περιφέρειας, και οι εργαζόμενοί τους καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός να τεθούν στην υπηρεσία τού να σωθεί ο λαός της πόλης.

-- Αμεσα να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όλοι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής και υγειονομικής περίθαλψης, τη χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.

-- Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης σε περιοχές όπου εντοπίζονται προβλήματα.

Εξάλλου, με παρέμβασή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαίτησε από κυβέρνηση, δήμο και Περιφέρεια να εκκενωθούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά σε πλημμύρες. «Δεν πρέπει να κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος και να μη χαθεί κανένα μεροκάματο για όσο διαρκέσει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Ολοι να οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος», τόνισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφίξαμε τα δόντια και δώσαμε κουράγιο και ελπίδα (2023-03-02 00:00:00.0)
Δεν είναι το ...κακό το ριζικό τους να καίγονται αλλά το αποτέλεσμα ενός εγκλήματος διαρκείας (2022-07-23 00:00:00.0)
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους δεν διασφαλίζουν την επιβίωση του λαού στη βόρεια Εύβοια (2021-08-13 00:00:00.0)
Πέθανε ο ψαράς που έσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι (2019-08-13 00:00:00.0)
«Σωτήρας» της πλουτοκρατίας (2010-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ