Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Επενδυτικός στόχος 4,5 τρισ. τον χρόνο για την «καθαρή» Ενέργεια

Την «απογείωση» των «πράσινων» μπίζνες στην Ενέργεια, αλλά και τους σχεδιασμούς για σχεδόν τριπλασιασμό των σχετικών επενδύσεων από την αρχή της επόμενης δεκαετίας, αποτυπώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σημειώνεται ανάπτυξη ρεκόρ στην παραγωγή «καθαρής» Ενέργειας, ωστόσο επισημαίνει ότι από την αρχή της επόμενης δεκαετίας θα χρειαστεί να επενδύονται σχεδόν 4,5 τρισ. δολάρια τον χρόνο στη μετάβαση προς πιο «καθαρή» Ενέργεια, πολύ περισσότερα από τα 1,8 τρισ. δολάρια που αναμένεται να δαπανηθούν φέτος.

Στην επικαιροποίηση του Οδικού Χάρτη για Μηδενικές Καθαρές Εκπομπές (Net Zero Roadmap), η IEA αναφέρει ότι η αύξηση που καταγράφουν από το 2021 ο όγκος της ηλιακής ενέργειας και οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συμβαδίζει με τους στόχους, όπως και τα σχέδια υποδομών στους δύο τομείς.

Ωστόσο, αναφέρει, μέχρι το 2030 χρειάζεται να τριπλασιαστούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παγκοσμίως, να διπλασιαστούν οι υποδομές ενεργειακής απόδοσης, να αυξηθούν οι πωλήσεις αντλιών θερμότητας και να αυξηθεί περαιτέρω η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αίγυπτος: Αδειες για έρευνες πετρελαίου και αερίου

Η Αίγυπτος έδωσε χτες άδειες για έρευνες με σκοπό την ανεύρεση πετρελαίου και αερίου σε τέσσερα οικόπεδα στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου, στην ιταλική «Eni», στην BP, στην «Qatar Energy» και στη ρωσική «Zarubezhneft», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου.

Η «Eni» θα πάρει δύο οικόπεδα μόνη της και ένα τρίτο μαζί με την BP και την «Qatar Energy», ενώ η «Zarubezhneft» πήρε επίσης ένα οικόπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ