Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΡΙ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ
Νεκρός εργάτης στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ

Τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη, μετανάστη, που δούλευε σε εργολάβο, στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ, στο Καμάρι Δερβενοχωρίων, καταγγέλλει η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα. Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους και να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργάτης έπεσε από ύψος περίπου 3 μέτρων στη χοάνη που οδηγεί στους ιμάντες μεταφοράς υλικών των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της ΤΙΤΑΝ.

Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», σημειώνει η ΔΑΣ, έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά από αντίστοιχο συμβάν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή δουλεύοντας μέσα στο λιοπύρι, ενώ στον ίδιο χώρο τον Αύγουστο εργαζόμενος τραυματίστηκε βαριά όταν έπεσε από ύψος 15 μέτρων. Αντίστοιχα «ατυχήματα» στην περιοχή έχουμε και στον κλάδο των logistics, όπου τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς «πάνε περίπατο». «Παντού η ίδια κατάσταση!», τονίζει, «τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια "κοστίζουν" για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μεγάλες ευθύνες γιατί με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες, στρώνει το έδαφος σε νέα εργατικά ατυχήματα αφού φέρνει μεγαλύτερη εξάντληση και εντατικοποίηση για τον εργαζόμενο που θα δουλεύει μέχρι και 13 ώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ