Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αναγκαία η συλλογική διεκδίκηση και δράση για να μην ξεχαστούν

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση την Πέμπτη στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης

Από τη διαμαρτυρία την Πέμπτη το απόγευμα στη Γιάννουλη
Από τη διαμαρτυρία την Πέμπτη το απόγευμα στη Γιάννουλη
Με πολύμορφες δράσεις οι επιτροπές πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία δυναμώνουν τη συλλογική διεκδίκηση μέτρων στήριξης και αποκατάστασης, αποζημιώσεων στο 100%, πραγματικής θωράκισης από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των παλιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στη Λάρισα, ενώ οι πληγέντες απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της πόλης. Στο πλευρό των πλημμυροπαθών βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Οπως τόνισε ο Τάσος Τσιαπλές, εκ μέρους της Επιτροπής, «πέρασε ένας και πλέον μήνας από τη φονική πλημμύρα που έπληξε τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, όπως και μεγάλου μέρους της Θεσσαλίας. Ωστόσο, τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε παραμένουν, αφού κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος δεν τα έχουν επιλύσει. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε».

Ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε μας ενημερώνει κανείς πότε θα δοθούν, σε ποιους και τι ποσά, γεγονός που προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μας. Το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης όσων κατοίκων τα διαμερίσματα είναι πλέον ακατοίκητα, παραμένει άλυτο και γίνεται πρώτης προτεραιότητας, αφού δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από δήμο, Περιφέρεια και κυβέρνηση για την ενοικίαση διαμερισμάτων από το κράτος, με πλήρη κάλυψη του ποσού».

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Επιτροπών πληγέντων της Λάρισας με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, με σκοπό τον συντονισμό του αγώνα σε επίπεδο πόλης.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των Επιτροπών πληγέντων ανέδειξαν την εγκατάλειψη που βιώνουν εκατοντάδες πληγέντες από το κράτος, καθώς δεν έχουν δοθεί στην πλειοψηφία τους ούτε καν οι μικρές αποζημιώσεις.

Ταυτόχρονα, τονίστηκε από όλους ότι οι πληγέντες, έναν δρόμο έχουν για να ορθοποδήσουν, να προστατέψουν τη ζωή τους, να μη γίνουν «στο ίδιο έργο θεατές»: Τη συλλογική διεκδίκηση και δράση, την οργάνωση και πάλη μέσα από τους συλλογικούς τους φορείς και τις Επιτροπές πληγέντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν μάχη με τη «μούχλα» της εγκατάλειψης και της κρατικής αδιαφορίας (2024-03-30 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για τα μεγάλα προβλήματα των σεισμόπληκτων, το Σάββατο 2 Μάρτη (2024-02-13 00:00:00.0)
Με μαχητική κινητοποίηση απαίτησαν να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα στήριξης που διεκδικούν (2023-11-21 00:00:00.0)
Στην κοροϊδία κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης απαντάνε με αγώνα (2023-11-07 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη με τις Επιτροπές πληγέντων (2023-10-13 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα μέτρα στήριξης! (2023-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ