Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Διαμαρτυρία για τη γέφυρα Καλλιθήρου - Αμπελικού που καταρρέει

Διαμαρτυρία στη γέφυρα Καλλιθήρου - Αμπελικού, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα και φθορές από την πλημμύρα του «Ιανού», τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν και μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και έφτασε να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, αφού απειλείται η στατικότητά της, πραγματοποίησαν την Πέμπτη κάτοικοι του Καλλιθήρου και του Αμπελικού, των Τοπικών Συμβουλίων Καλλιθήρου και Αμπελικού, του Αγροτικού Συλλόγου Καλλιθήρου και της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου.

Σε ανακοίνωσή τους οι φορείς καταγγέλλουν ότι «παρά τα εκατομμύρια ευρώ που το κράτος, η Περιφέρεια και ο δήμος διέθεσαν στην ΤΕΡΝΑ, παρά τα έργα που ανακοινώθηκαν συχνά με απευθείας αναθέσεις και προχειρότητα, ολοκληρωμένη αποκατάσταση δεν έγινε ποτέ. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις κτηνοτροφικές μονάδες τα βυτία για το γάλα, αλλά και τα αγροτικά μηχανήματα τις καλλιέργειες. Να ξεκινά η συλλογή βάμβακος και να υπάρχει δυσκολία να μεταβούν στα χωράφια βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές και φορτηγά, σε μια χρονιά που το αγροτικό εισόδημα είναι ήδη τσακισμένο και με ζημιές στην παραγωγή. Το αστικό ΚΤΕΛ να μην εκτελεί το δρομολόγιο προς Αμπελικό, με όση ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό για τους κατοίκους και τους μαθητές που το χρησιμοποιούν. Να υπάρχει ο διαρκής κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας και επομένως ατυχήματος, εξαιτίας της στατικότητάς της. Να κινδυνεύει το Αμπελικό με πλήρη αποκλεισμό».

Στα αιτήματά τους οι κάτοικοι απαιτούν κατασκευή προσωρινού αγροτικού δρόμου διαμέσου της κοίτης του ποταμού για τη διέλευση αγροτικών φορτηγών και μηχανημάτων, άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η γέφυρα και Καλλιθήρου - Αμπελικού και πλήρη συντήρησή της, ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας Αμπελικού και να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ