Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Και διά ζώσης η ... αλληλεγγύη στον σφαγέα των Παλαιστινίων

Την ώρα που το Ισραήλ σφυροκοπά την πολύπαθη Γάζα επέλεξε η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, να συναντηθεί με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς.

Δεν έγινε γνωστό αν η συνάντηση αφορούσε την έκφραση και διά ζώσης της ...αλληλεγγύης που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, ή στην απονομή ευσήμων εκ μέρους του Ισραηλινού πρέσβη για την κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου την Κυριακή 8/10, με την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ, ζητά τον άμεσο τερματισμό της και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ».

Επισήμως η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι «αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί για τις εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη και να μεταφέρει διά ζώσης τις θέσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τελευταίες ανακοινώσεις του. Η κ. Δούρου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη προστασίας των αμάχων, αποτροπής της δημιουργίας ανθρωπιστικής κρίσης και εξασφάλισης της ειρήνης με επιστροφή στην διπλωματία και σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Την Ρένα Δούρου συνόδευσαν ο διπλωματικός σύμβουλος στον ΣΥΡΙΖΑ, Β. Καλπαδάκης, και η σύμβουλός της, Ελένη Τσερεζόλε.

Αμέσως μετά συναντήθηκε και με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ