Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Κάτω τα χέρια από τον παλαιστινιακό λαό, καμιά εμπλοκή στη νέα σφαγή!»

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο πλευρό των Παλαιστινίων

«Να πάψει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, να αποχωρήσουν όλα τα κατοχικά ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα "Ψαρά", όπως και όποια άλλη ελληνική δύναμη συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην περιοχή, καμιά συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ισραήλ στη Γάζα».

Με τις παραπάνω διεκδικήσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις του λαού και της νεολαίας σε όλη τη χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Εργατικά σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, Επιτροπές Ειρήνης, μαζικοί φορείς οργανώνουν πολύμορφη δράση, καλώντας όλο τον λαό να πάρει τη θέση του στον αγώνα για να μπει φρένο στο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων, για να αποκτήσουν επιτέλους την ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα τους, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Θυμίζουμε ότι 11 Εργατικά Κέντρα (Ζακύνθου, Πάτρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Ν. Λάρισας, Λαμίας, Σάμου, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Παλλεσβιακό, Κέρκυρας, Εύβοιας), 6 Ομοσπονδίες (Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών) και 41 Συνδικάτα (αναλυτικά η λίστα στον «902.gr») υπογράφουν μέχρι τώρα κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας «τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή».

Από τη μαζική συγκέντρωση στην Ξάνθη
Από τη μαζική συγκέντρωση στην Ξάνθη
Το Σάββατο, μαζική ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στην Ξάνθη που οργάνωσαν το Σάββατο η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών, απαιτώντας να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στέλνοντας τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στο Ισραήλ, στον σφαγιασμό της Γάζας.

Με τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, που δοκιμάζεται απέναντι στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους του μόχθου, να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων απηύθυνε με ανακοίνωσή του και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν και φοιτητικοί σύλλογοι. Με περιοδείες, ενημερώσεις και συζητήσεις οι εκλεγμένοι στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας αναπτύσσουν πολύμορφη δράση στις σχολές. Στη Θεσσαλονίκη, γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ανάρτησαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Με τον δικό τους τρόπο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό φίλαθλοι μέσα σε γήπεδα. «Freedom for Palestine» («Ελευθερία για την Παλαιστίνη») έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι φίλοι της ΑΕΛ στις εξέδρες, «Τη λέγαν Παλαιστίνη - Παλαιστίνη τη λένε ακόμα» έγραφε το πανό που ανάρτησαν οι φίλοι της Αναγέννησης Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη κίνηση είχαν κάνει πριν λίγες μέρες στο γήπεδο οι οπαδοί της σκοτσέζικης Σέλτικ.

Στα Αγραφα
Στα Αγραφα
Τέλος, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ορειβάτες κράτησαν την παλαιστινιακή σημαία όταν έφτασαν στην κορυφή Αυγό, 2.163 μέτρα, στα Αγραφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ