Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Mε Ιταλό διαιτητή το ντέρμπι «αιωνίων»

Τον Φ. Μαρέσκα επέλεξε η ΚΕΔ για το ματς στο Φάληρο | Αντίδραση από τον Ολυμπιακό

Η επιλογή από την ΚΕΔ του Ιταλού ρέφερι Φάμπιο Μαρέσκα, καθώς και του συμπατριώτη του, Μάρκο Πιτσινίνι, ως υπεύθυνου για το VAR, στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Φάληρο για την 8η αγωνιστική της Super League, δείχνει να ανεβάζει την ένταση.

Οι συγκεκριμένες επιλογές προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που σε ανακοίνωσή της επιτίθεται κατά των ιθυνόντων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ στέκεται στο ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι ανήκει στη β' κατηγορία της UEFA και όχι στην Εlite η στην α' κατηγορία, από τις οποίες, βάσει συμφωνιών, θα πρέπει να γίνεται η επιλογή των διαιτητών των ντέρμπι. Εστιάζει επίσης στην επιλογή του υπεύθυνου VAR, θυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ήταν στην ίδια θέση και σε περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκφράσει πολλά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι μόνο η ιταλική Ομοσπονδία απάντησε θετικά στο αίτημα της ΕΠΟ για παροχή διαιτητή, καθώς και ότι η ΚΕΔ είναι υπεύθυνη μόνο για τους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών, προφανώς εννοώντας ότι οι επιλογές των ξένων αφορούν τον αρχιδιαιτητή - επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία επίσημα ανέλαβε εντός της βδομάδας ο Σουηδός Πίτερ Φρόιντφελντ.

Ο Σιδηρόπουλος στην Τρίπολη

Επιπλέον, η ΚΕΔ όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο ώστε να διευθύνει το δεύτερο πιο σημαντικό ματς της αγωνιστικής, το Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ. Αντίστοιχα, ο Τάσος Παπαπέτρου θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι ουραγών, Παναιτωλικός - Βόλος. Οι διαιτητές στα άλλα ματς: Γκάμαρης στο Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα, Βεργέτης στο Κηφισιά - ΟΦΗ, Πουλικίδης στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ