Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 98-94 (παρ.)
Νίκη με χαρακτήρα και Λαρεντζάκη

Αν και για μία ακόμα φορά έκανε τα εύκολα δύσκολα, ο Ολυμπιακός δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία έφτασε σε πολύτιμη νίκη χτες στο ΣΕΦ με 98-94 στην παράταση (κανονική διάρκεια 85-85) επί της Παρτιζάν Βελιγραδίου για την 4η αγωνιστική της Euroleague, πήγε τον απολογισμό του στο 2-2 (νίκες - ήττες) και πήρε ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας. Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα ήταν η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στην 4η περίοδο, όταν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, αλλά και ο χαρακτήρας που έδειξαν στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19 πόντοι) να είναι ο πρωταγωνιστής των γηπεδούχων σε επίθεση και άμυνα τόσο στην 4η περίοδο όσο και στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον αγώνα και με μπροστάρηδες επιθετικά τους Κάνααν και Γουόκαπ κατάφερε να αποκτήσει διαφορά στο σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Το επιθετικό «μπλακάουτ» της τρίτης περιόδου όμως επέτρεψε στην Παρτιζάν, με ένα επιμέρους 26-5, να «προσπεράσει» και μάλιστα να χτίσει διαφορά έως και 14 πόντων (69-55 στο 28').

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αμυντικά, ενώ επιθετικά ο Λαρεντζάκης έδωσε νέα πνοή, με αποτέλεσμα να «ροκανίσει» τη διαφορά και μάλιστα να πλησιάσει τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα (85-82), πριν το τρίποντο του Νάναλι στείλει τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι διέθεταν μεγαλύτερα αποθέματα, περιόρισαν τα λάθη και έφτασαν στη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ