Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα

Συγκεντρώσεις αύριο Τετάρτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Εργατικό Κέντρο

Να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, απαιτώντας να μη μείνει κανένας από τους 90 συμβασιούχους εργαζόμενους της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς δουλειά, αποφάσισε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, που προχωρά σήμερα, αύριο και μεθαύριο, σε στάσεις εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και σε συγκέντρωση αύριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οργανώνει, μάλιστα, πορεία από το Κτίριο Α του Πανεπιστημίου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ αύριο στις 6 μ.μ., προχωρά σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του εκπαιδευτικού ιδρύματος να δώσουν το «παρών» σε όλες τις κινητοποιήσεις και στη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στις 12 μ. στο Κτίριο Α του Πανεπιστημίου.

Ο Σύλλογος απαιτεί, μεταξύ άλλων, παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (χωρίς όρο ότι με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης απολύονται), να μην παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο, μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών. Οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Εξαρχος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης απαιτούν να μην παραδοθεί η υπηρεσία καθαριότητας σε εργολάβους και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ