Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταθμός για τους οικοδόμους η απεργία στις 8 Νοέμβρη

«Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην Πανοικοδομική Απεργία στις 8 Νοέμβρη, που μέσα στις διεκδικήσεις δεσπόζει η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας στους χώρους δουλειάς», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Βάρη, με θύμα εργάτη σε κατασκευαστική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήματα της απεργίας, σχετικά με την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, περιλαμβάνουν την επαναλειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας στις Κατασκευές, την πρόσληψη Επιθεωρητών Εργασίας και την ενίσχυση με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ, ώστε να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι.

Στις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και των Συνδικάτων ξεχωρίζει ακόμα αυτή για την απόδοση ύστερα από δεκαετίες των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, για τα οποία αν και γίνονται κρατήσεις, δεν αποδίδονται, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργάτες να μην μπορούν να βγουν στη σύνταξη ύστερα από τα προηγούμενα χρόνια της αναδουλειάς στην οικοδομή.

Κορυφαία διεκδίκηση είναι να καταστεί υποχρεωτική η ΣΣΕ που κατάφεραν ύστερα από απανωτές απεργιακές μάχες να υπογράψουν οι οικοδόμοι με την εργοδοσία του κλάδου.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Το Συνδικάτο Οικοδόμων πραγματοποιεί τη Γενική του Συνέλευση την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσά του (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), ενώ σήμερα Τρίτη θα βρεθεί στο εργοτάξιο της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στο Ελληνικό και σε εργοτάξια και οικοδομές σε Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.

Στα Γιάννενα, την Τρίτη 31 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη των συνδικάτων της Ηπείρου.

Στην Κρήτη, περιφερειακή σύσκεψη των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 24 Οκτώβρη, στο Ρέθυμνο.

Απληρωσιά και καθυστερήσεις σε εμβληματικά έργα

Σε «παύση εργασιών» προχώρησαν οι οικοδόμοι από την περασμένη Παρασκευή στο εργοτάξιο της εταιρείας ΑΒΑΞ για τη νέα γραμμή 4 του Μετρό στην Κατεχάκη.

Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» για τους χειριστές και τους οικοδόμους, καθώς για έναν ακόμα μήνα συνεχίστηκε η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, σε ένα από τα εμβληματικά έργα της Αττικής.

Παρά την υπόσχεση της εταιρείας πως το θέμα θα έληγε χτες Δευτέρα, με την πληρωμή τους, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την «παύση εργασιών» για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, με το Συνδικάτο Οικοδόμων να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και να στηρίζει τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δικό τους σωματείο έχουν πλέον οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της Ευρώπης! (2024-03-27 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στην απεργία στη γραμμή 4 του Μετρό (2023-12-01 00:00:00.0)
Μια από τα ίδια τα «εμβληματικά έργα» της «πράσινης ανάπτυξης» (2021-02-12 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (2019-10-19 00:00:00.0)
Η εργοδοσία τρομοκρατεί και απαιτεί τζάμπα υπερωρίες (2018-03-02 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στο Ολυμπιακό Χωριό (2002-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ