Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία στη γραμμή 4 του Μετρό

Αυξήσεις στα μεροκάματα απαιτούν οι εργάτες

Από τη χτεσινή απεργία στο εργοτάξιο
Από τη χτεσινή απεργία στο εργοτάξιο
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία στην εταιρεία «AVAX», σε ένα από τα εμβληματικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην Αττική, και πιο συγκεκριμένα στην κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό Αττικής.

Η απεργία, που έγινε με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αττικού Μετρό, έθετε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τις αυξήσεις σε όλα τα καταβαλλόμενα ημερομίσθια και την εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων με βάση τη νομοθεσία.

Πριν από έναν μήνα, άλλωστε, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Κατεχάκη είχαν προχωρήσει σε παύση εργασιών, καταγγέλλοντας ότι έχει γίνει «κανονικότητα» η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους και ότι για να τους «μπει» ο μισθός κάθε μήνα χρειάζονται οι παρεμβάσεις του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας προς την εργοδοσία.

Η «AVAX», από την πλευρά της, παρά τη δέσμευσή της να εξετάσει τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς, μέχρι προχτές δεν είχε ανταποκριθεί. Ωστόσο, μπροστά στην απεργία ορίστηκε συνάντηση του Συνδικάτου με την εργοδοσία στις 11 Δεκέμβρη, με τους εργαζόμενους να είναι αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του για την απεργία τονίζει: «Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στα ημερομίσθια, ξεκινώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας με την οποία ορίστηκε συνάντηση στις 11/12/2023.

Το πνεύμα των εργαζομένων συνολικά αλλά και στη συγκέντρωση που έγινε στο εργοτάξιο της Κατεχάκη κατέδειξε την αποφασιστικότητά τους για κλιμάκωση του αγώνα αν χρειαστεί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ