Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Αλλος ένας θάνατος στην αναμονή για το ασθενοφόρο

Στην Ελευθερούπολη Καβάλας το νέο τραγικό περιστατικό

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Νοέμβρη, ένας 65χρονος άνδρας στην Ελευθερούπολη Καβάλας, αναμένοντας ασθενοφόρο. Ο άνδρας βρισκόταν στο κέντρο της πόλης όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς έξω από κατάστημα εστίασης, στο οποίο εργαζόταν ο γιος του.

Αν και κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, το μοναδικό διαθέσιμο βρισκόνταν σε άλλο περιστατικό και στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο από την Καβάλα, το οποίο έφτασε στο σημείο περίπου μισή ώρα μετά. Ο γιος του μαζί με περαστικούς τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο όταν τελικά έφτασε το ασθενοφόρο στο σημείο ο άνδρας είχε ήδη πεθάνει.

«Ο θάνατος 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αγωνίες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων που χθες και σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα τη 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών», σημειώνει σε σχόλιό της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις και Ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει απαιτήσει την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα για τις διακομιδές των ασθενών και των επειγόντων περιστατικών έχουμε αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για την απαράδεκτη κατάσταση. Για το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον δήμο Παγγαίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αλλά και η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται μόνο με ένα ασθενοφόρο!»

Παράλληλα, η ΤΕ Καβάλας σημειώνει πως σε μία από τις πολλές Ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στον υπουργό Υγείας, τον Νοέμβρη του 2021 υπογράμμιζε ότι «το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης στην ΠΕ Καβάλας εξυπηρετεί ασθενείς του δήμου Παγγαίου με πληθυσμό περίπου 32.000 που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης (...) η περιοχή εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο δήμος Παγγαίου εκτείνεται σε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ορεινές και πεδινές περιοχές. Η μεταφορά για κάποιο επείγον περιστατικό μπορεί να απαιτεί ακόμα και περισσότερο από 1 ώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ