Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Μεγάλος σταθμός κλιμάκωσης της πάλης και της διεκδίκησης είναι η 15η του Δεκέμβρη για τα εκατοντάδες εργατικά σωματεία που προετοιμάζουν το συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό και την ακρίβεια, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το μεγάλο συλλαλητήριο πάρθηκε στην πλατιά σύσκεψη των συνδικάτων την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, και το αγωνιστικό ραντεβού είναι για τις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων τα σωματεία διεκδικούν: Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Δραστική μείωση και πλαφόν σε τιμολόγια Ενέργειας και σε βασικά αγαθά. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Οχι στη φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων. Μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού απέναντι στην κατάρρευση νοσοκομείων και άλλων δομών.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό καλούν και τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Να δώσουμε την πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας του λαού, να βροντοφωνάξουμε "ως εδώ"! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», σημειώνουν στο κάλεσμά τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων

Συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνονται από σωματεία και φορείς στις 5 Δεκέμβρη στη Βέροια και στις 7 Δεκέμβρη στη Νάουσα.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., στο καφέ «Belunga» στη Βέροια και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας στη Νάουσα.

Καλούν κάθε σωματείο, φορέα, αγροτικό σύλλογο, αυτοαπασχολουμένων και επαγγελματιών «σε κοινό αγώνα και οργάνωση, ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια που μας βυθίζουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων που την υπηρετούν και υπηρετούν τα κέρδη των λίγων».

Σε σύσκεψη σωματείων και φορέων καλεί και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του κτιρίου του στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ