Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ
Να αποσυρθεί κάθε σχέδιο μεταφοράς στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Συγκέντρωση την περασμένη Τετάρτη, νέα κινητοποίηση την Τρίτη 5/12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ερευνητές και εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επικείμενη υπαγωγή του Αστεροσκοπείου στο υπουργείο, όπως προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Οχι στη διάλυση της έρευνας», ο Σύλλογος Ερευνητών και ο Σύλλογος Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και σύλλογοι εργαζομένων σε ερευνητικά κέντρα όπως ο «Δημόκριτος» αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε τη μέρα που έληγε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας - Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Οι εργαζόμενοι βέβαια βρήκαν ...κλειστές πόρτες, αφού η διοίκηση του υπουργείου όχι μόνο δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τους Συλλόγους, αλλά ούτε καν δέχθηκε να παραλάβει τα ψηφίσματά τους. Και όπως σημειώνουν οι σύλλογοι, «μετά από πολλή πίεση των παρευρισκομένων και τη σαφή άρνησή τους να αποχωρήσουν πριν παραληφθεί επίσημα το ψήφισμα, στάλθηκε υπασπιστής του υπουργού ο οποίος παρέλαβε τα έγγραφα ανάμεσα από τα κενά των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης και τα πήγε στο πρωτόκολλο».

Ερευνητές και εργαζόμενοι του ΕΑΑ δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ.

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, ενώ σχετική Επίκαιρη Ερώτηση έχει καταθέσει το Κόμμα στη Βουλή, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η σχεδιαζόμενη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκαλεί έντονη ανησυχία για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΑΑ και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πραγματική στόχευση της συγκεκριμένης διάταξης, αφού η δραστηριότητα του ΕΑΑ εκτείνεται - κατά 85% περίπου - σε τομείς που δεν έχουν συνάφεια με το έργο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης. Επίσης, σημειώνει ότι η απόσπασή του από τον ερευνητικό ιστό της χώρας θα αλλοιώσει την ερευνητική φυσιογνωμία του Κέντρου, με απρόβλεπτες συνέπειες στο έργο του και στις υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο που απορρέουν από αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ