Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Να σημάνει παντού συναγερμός ενάντια στο φορονομοσχέδιο

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη η σύσκεψη της ΟΒΣΑ, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων

Στη σύσκεψη για την οργάνωση της αγωνιστικής κλιμάκωσης, το Σάββατο 2 Δεκέμβρη και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος), καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) απευθυνόμενη στα Διοικητικά Συμβούλια κάθε Ομοσπονδίας, Σωματείου, Ενωσης, Εμπορικού Συλλόγου, σε κάθε συνδικαλιστή της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία της σύσκεψης μετατέθηκε δύο μέρες νωρίτερα (αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη).

Η ΟΒΣΑ αναφέρει ότι μετά την κατάθεσή του στις Επιτροπές της Βουλής, η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα στην Ολομέλεια, πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη 6 και να το θέσει προς ψήφιση την Πέμπτη στις 7 Δεκεμβρίου. Πρέπει, τονίζει, «να σημάνει παντού συναγερμός. Ξεσηκωμός».

Τώρα είναι η ώρα, τονίζει, «για πλατύ, ενωτικό αγώνα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών, αυτοκινητιστών, επιστημόνων. Δεν θα περάσει το έκτρωμα. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες».

Σε σύσκεψη καλεί και η Επιτροπή Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στην Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. Βερανζέρου 1, (πλατεία Κάνιγγος, 4ος όροφος). Στο κάλεσμά της τονίζει ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει παραπέρα τον δρόμο για να κυριαρχήσουν οι μεγάλες εταιρείες στους χώρους μας, με το τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των μισθωτών επιστημόνων.

Καταδικάζουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες των κλάδων μας. Οι συζητήσεις και προτάσεις τους για δήθεν "βελτιωτικές κινήσεις" σημαίνουν αποδοχή της άδικης και εξοντωτικής κατεύθυνσης του νομοσχεδίου και αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" της κυβέρνησης, υπονομεύουν τον αγώνα μας!

Οργανώνουμε οι ίδιοι τον αγώνα μας για να μην περάσει το φορολογικό έκτρωμα».

48ωρη απεργία στα ταξί

Στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Δεκέμβρη «εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για τη φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης». Οπως αναφέρει, «το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων (2023-12-08 00:00:00.0)
«Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το φορο-έκτρωμα» διαδήλωσαν και χθες στην Αθήνα (2023-12-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της φορολεηλασίας (2023-11-23 00:00:00.0)
Μέρα ξεσηκωμού η αυριανή ενάντια στο νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης (2023-11-21 00:00:00.0)
«Κλείνουμε τα μαγαζιά και κατεβαίνουμε στον δρόμο ενάντια στη φοροεξόντωση» (2023-11-16 00:00:00.0)
Ολοι στη συγκέντρωση! (2007-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ