Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στη συγκέντρωση!

Κάλεσμα της ΟΒΣΑ για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης 12 του Δεκέμβρη

Αγωνιστικό κάλεσμα σε επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους και αυτοκινητιστές να συμμετάσχουν μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στην πανελλαδική κινητοποίηση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης μαζί με το ΠΑΜΕ, την Τετάρτη στις 12 Δεκέμβρη, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Η συγκέντρωση είναι στις 10 το πρωί και η προσυγκέντρωση των ΕΒΕ στις 9.30 το πρωί στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξεων και αύξηση των ασφαλίστρων είναι αντιασφαλιστικά μέτρα που αφορούν όλους. Η Ομοσπονδία αναρωτιέται τι θα συμβεί όταν τελειώσουν τα αποθεματικά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και τονίζει: «Θέλουν να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας, διαλύοντας το δημόσιο σύστημα Ασφάλισης και Υγείας, υπηρετώντας τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

Αναφερόμενη στον «κοινωνικό διάλογο» επισημαίνει ότι πρόκειται για απάτη: «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) με τη συμμετοχή τους έδωσαν άλλοθι νομιμότητας στην περικοπή των δικαιωμάτων μας. Δήλωσαν τη συμφωνία τους με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Δημιούργησαν αυταπάτες. Περίτρανα αποδείχτηκε και πάλι ότι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, είναι αυτός του αγώνα».

Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι «τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι μέρος συνολικά μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που αγκαλιάζει όλους τους τομείς της ζωής μας, από την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, το εισόδημα, το φορολογικό, την επαγγελματική στέγη, χρηματοδότηση, λαϊκή στέγη, Ωράριο, το δικαίωμα στη δουλιά και άλλα. Η επίθεση της κυβέρνησης, που υπηρετεί το κεφάλαιο, είναι ενιαία και καθολική. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι η αντίσταση και η συνέχιση των αγώνων. Για να είναι οι αγώνες μας πιο μαζικοί και αποτελεσματικοί συμπορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, στοχεύοντας συνολικά στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ