Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οι εργαζόμενοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής» περιόδευσε, χτες το πρωί, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»
Ο Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»
«Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία στέλνουν το δικό τους μήνυμα και το μήνυμά τους είναι αγωνιστικό, διεκδικητικό, μαχητικό». Αυτό τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μετά τη χτεσινή του περιοδεία στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Για περίπου τρεις ώρες, ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε στους χώρους δουλιάς και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε όλους τους αγώνες τους.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" στέλνουν το μήνυμα. Το μήνυμα του αγώνα, της αντίστασης, της αντεπίθεσης. Δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στην ΕΕ, ούτε στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, ότι θα εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και οι εργασιακές τους σχέσεις, ότι θα εξασφαλιστούν τα δρομολόγια σε όλα τα νησιά και σε όλες τις περιοχές της χώρας. Εμείς τους καλέσαμε σε αγώνα, σε πάλη, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πολιτική η οποία εκποιεί, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο».

Κάλεσε τους εργαζόμενους στην απεργία στις 12 του Δεκέμβρη, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και παράλληλα «από σήμερα σε κινητοποίηση, σε ξεσηκωμό». Τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ' την καταδίκη της «πολιτικής της ΕΕ, την οποία εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Τα κόμματα αυτά «θέλουν εργαζόμενους υποτακτικούς και υποταγμένους. Οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" φαίνεται ότι στέλνουν το δικό τους μήνυμα και το μήνυμά τους είναι αγωνιστικό, διεκδικητικό, μαχητικό. Θα είμαστε μαζί τους, σε όλους τους αγώνες».

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας εκφράστηκε η ανησυχία των εργαζομένων και η διάθεσή τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, αναδείχτηκε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η υπόθεση της «Ολυμπιακής» δεν είναι σημερινή, αλλά χρόνια τώρα ο δικομματισμός της κόβει τα φτερά και την απαξιώνει συνειδητά. Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για έναν αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών, λύση που θα εξασφαλίσει και τους εργαζόμενους αλλά και το λαό που εξυπηρετείται από την «Ολυμπιακή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ