Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Λύση ο ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στο κλείσιμο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», τις επιπτώσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα και σ' αυτό τον αγώνα τους να συσπειρώσουν όλο τον εργαζόμενο λαό. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, χτες το πρωί. Τους κάλεσε να σκεφτούν ποια ήταν η βαθύτερη αιτία, δηλαδή η πολιτική απελευθέρωσης που θεμελίωσε η ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Να κατανοήσουν ότι η ΟΑ υπέστη προγραμματισμένη φθορά από τις κυβερνήσεις. Διαφορετικά, σημείωσε, «θα αποκτήσετε και αίσθημα συνενοχής, για τη σημερινή κατάσταση».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει στην ΕΕ και την Κομισιόν, που έβαλαν τις βάσεις για τις εξελίξεις, να αποτιμούν την ΟΑ και τις ελληνικές επιχειρήσεις. «Ο ελληνικός λαός μπορεί να τις κρίνει και να τις αποτιμήσει», είπε.

Λαϊκού χαρακτήρα φορέας

Νωρίτερα, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Οι εξελίξεις που οδηγούν στο κλείσιμο της "Ολυμπιακής", γιατί περί αυτού πρόκειται, και στην εργασιακή ανασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων, είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ψεύτικο άλλοθι τα ελλείμματα, την κακοδιαχείριση κλπ. Στην πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει η επιλογή να κυριαρχήσουν και στο χώρο της Ελλάδας ιδιώτες και κυρίως να ενταχθούν στην πορεία συγκέντρωσης των αερομεταφορών της Ευρώπης σε δύο τρεις μεγάλες εταιρείες.

Πρόκειται για τη μονοπώληση του κλάδου και σ' αυτά τα πλαίσια γίνεται η ιδιωτικοποίηση και στην ουσία συρρίκνωση έως και κλείσιμο της "Ολυμπιακής".

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στηθούν στον τοίχο και να περιμένουν τα διάφορα προσχήματα και την ενοχοποίησή τους, που και αυτή θα έρθει, αλλά να διεκδικήσουν μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας στην Ελλάδα, το δικαίωμα να απειθαρχούμε στις επιλογές της ΕΕ, όταν αυτές δε συμφέρουν. Και, βεβαίως, το ΚΚΕ υποστηρίζει έναν ενιαίο, δημόσιο, λαϊκού χαρακτήρα φορέα μεταφορών, συγκοινωνιών, όπου εκεί θα εντάσσεται και η "Ολυμπιακή Αεροπορία".

Η "Ολυμπιακή Αεροπορία" χρειάζεται και πρέπει να παραμείνει δημόσια. Κανένας ιδιώτης στον ελληνικό χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ