Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία σε Δράμα και Αρτα

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους, με κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, απαίτησε και ο εργαζόμενος λαός της Δράμας με μαζική και μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησε χθες στην πύλη του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα που απηύθυναν 48 τοπικοί φορείς, σωματεία και σύλλογοι, που στη συνέχεια περικύκλωσαν συμβολικά το νοσοκομείο. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των υγειονομικών και του λαού της περιοχής.

Στη συγκέντρωση, ο Γιώργος Κατσίλης, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, χαρακτήρισε «μεγάλη μέρα» τη χθεσινή, καθώς «τόσοι πολλοί σύλλογοι και σωματεία στηρίζουν τη φωνή μας και ζητάνε να μην καταρρεύσει η δημόσια Υγεία, να μην κλείσει ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να καταρρεύσει και να υπάρχει μόνο ιδιωτική Υγεία. Πρέπει η δημόσια Υγεία να στηρίζεται και να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της».

Τις διεκδικήσεις των υγειονομικών για δημόσιο σύστημα Υγείας, κόντρα στην πολιτική εμπορευματοποίησης, μετέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΔΡΑΜΑ
ΔΡΑΜΑ
Σε δήλωσή του ο Λ. Στολτίδης ανέδειξε τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, τονίζοντας ότι το Κόμμα στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις δομές Υγείας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Στην Αρτα

Μαχητικό παναρτινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς, μετά από πλατιά σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης, με πλατιά ανταπόκριση σε δεκάδες εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και άλλους φορείς.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμούς από την Βάσω Αμπελογιάννη, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αρτας, και από τον γιατρό Νίκο Ευταξία.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο πραγματοποίησε ο Γιάννης Γάλλιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, σημειώνοντας ότι η σημερινή άθλια κατάσταση στις δομές Υγείας είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει στο ζύγι των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες του λαού, με τραγικές συνέπειες για την υγεία του. «Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Προκαλεί όταν καταδικάζει ολόκληρο τον νομό Αρτας να τρέχει στα Γιάννενα, στην Πάτρα και αλλού για τις πιο απλές εξετάσεις και εγχειρήσεις. Προκαλεί όταν ολόκληρες μονάδες στο Νοσοκομείο Αρτας κλείνουν λόγω της έλλειψης γιατρών», τόνισε χαρακτηριστικά. Στόχος αυτής της πολιτικής, συμπλήρωσε, είναι να σπρώξει τον λαό στους ιδιώτες, στα «κοράκια» της ιδιωτικής Υγείας, καταδικάζοντας ένα μεγάλο τμήμα του να ζει χωρίς περίθαλψη, ενώ σ' αυτήν την κατεύθυνση - υπογράμμισε - κινείται και ο φετινός αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Ο Γ. Γάλλιος κατέληξε επισημαίνοντας ότι η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία δεν οδηγεί σε καλύτερες υπηρεσίες για τον λαό, αλλά ακριβώς το αντίθετο, και δίνοντας υπόσχεση ότι το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ