Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΚΑΖΑΡ»
Από τις φιέστες... στο λουκέτο

Τα χρόνια προβλήματα, εξαιτίας της πολιτικής της εγκατάλειψης, οδήγησαν στο κλείσιμο μίας ακόμα αθλητικής εγκατάστασης

Οι εγκαταστάσεις του «Αλκαζάρ»
Οι εγκαταστάσεις του «Αλκαζάρ»
Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες έχουν περάσει από τις αρχές του Αυγούστου, όταν σε μια προεκλογικού τύπου φιέστα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαφημίζονταν τα έργα αναβάθμισης του Αθλητικού Κέντρου «Αλκαζάρ» στην Λάρισα. Ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πανηγυρίζοντας για την ολοκλήρωση των σχεδίων αναβάθμισης του Αθλητικού Κέντρου, έκανε λόγο για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, που μεταξύ άλλων αφορούσαν την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού σταδίου του «Αλκαζάρ» και τη δημιουργία νέου προπονητηρίου στίβου. Μάλιστα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «ένα σημαντικό αθλητικό έργο παραδίδεται στην κοινωνία της Λάρισας», ενώ στεκόταν ειδικά στη συμβολή της κυβέρνησης ΝΔ για την ολοκλήρωση των έργων...

Ωστόσο, μερικές βδομάδες μετά, η πραγματικότητα που αφορά (και) το «Αλκαζάρ» δείχνει το μέγεθος του προβλήματος με τις αθλητικές υποδομές στη χώρα μας, μια κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί στην κυβερνητική φιέστα του περασμένου Αυγούστου. Η διοίκηση του ΕΑΚ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το κλείσιμο του Αθλητικού Κέντρου «Αλκαζάρ», λόγω προβλημάτων στατικότητας που διαπιστώθηκαν έπειτα από σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης, η απόφαση για αναστολή κάθε δραστηριότητας (αθλητικής, πολιτιστικής κ.λπ.) αφορά το Κλειστό Γυμναστήριο «Αλκαζάρ», το Κλειστό Κολυμβητήριο αλλά και το Στάδιο «Αλκαζάρ», καθώς «διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας». Δημιουργούνται έτσι σοβαρά προβλήματα για τα αθλητικά σωματεία και τα εκατοντάδες μέλη τους, αλλά και για τους αθλούμενους που έκαναν χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Γνωστά και χρόνια τα προβλήματα

Η περίπτωση του «Αλκαζάρ» έρχεται να προστεθεί ως κρίκος στην αλυσίδα που αφορά την τραγική κατάσταση των αθλητικών υποδομών στη χώρα μας, με διαχρονικές τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης που είχε ως συνέπεια τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, την επαρκή συντήρηση κ.λπ. Ουσιαστικά πρόκειται για την τέταρτη περίπτωση όπου μπαίνει λουκέτο το τελευταίο διάστημα, μετά απ' αυτές του κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ και του διπλανού Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, του Καυτανζόγλειου Σταδίου της Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Σταδίου των Σερρών τις προηγούμενες βδομάδες. Οι μελέτες που πραγματοποιούνται αποδεικνύουν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που διαιωνίζονταν μέχρι σήμερα, καθιστώντας τις εγκαταστάσεις άκρως επικίνδυνες για αθλητές και αθλούμενους.

Αλλωστε, και στην περίπτωση του Αθλητικού Κέντρου «Αλκαζάρ» τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις ήταν γνωστά εδώ και καιρό. Μάλιστα, στις αρχές Οκτώβρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισκέφτηκε τον Α' πυρήνα του «Αλκαζάρ», του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας. Σε αυτήν την επίσκεψη και στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα μέλη του κλιμακίου με προπονητές, αθλητές, παράγοντες των αθλητικών σωματείων και γονείς, αναδείχθηκαν προβλήματα των εγκαταστάσεων όπως τα ζητήματα στατικότητας των κερκίδων στο κλειστό γυμναστήριο, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του Αθλητικού Κέντρου, που αφορούσαν την έλλειψη χρηματοδότησης, την υποστελέχωση και άλλα ζητήματα, όπως το χαράτσι που έχει επιβληθεί για χρήση των χώρων οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τιμωρηθούν πολιτικά όσοι χτυπούν το δικαίωμα στη μαζική άθληση λαού και νεολαίας (2023-10-05 00:00:00.0)
Σε καθεστώς «ασφυξίας» σωματεία και αθλούμενοι (2022-10-01 00:00:00.0)
Κλείδωσε την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων πετώντας έξω σωματεία και αθλητές! (2018-02-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στη μαγνητική κάρτα (2018-02-07 00:00:00.0)
Μαγνητική κάρτα - προάγγελος χαρατσιού στους αθλούμενους (2018-01-25 00:00:00.0)
«Η κυβέρνηση στοχεύει στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του αθλητισμού» (2011-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ