Σάββατο 4 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Αλλος ένας θάνατος σε βαπόρι, «αναρμόδιο» δηλώνει το υπουργείο Ναυτιλίας

Αμεση και πλήρη διερεύνηση απαιτεί η ΠΕΜΕΝ

Τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας βρήκε Γεωργιανός ναυτεργάτης του φορτηγού πλοίου «ΑΤΑ 2» με σημαία Βανουάτου, της τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας «Liberty Shipping», το οποίο βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασίας και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου και κατέληξε.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας, ενώ όπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, «οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, επικαλούμενες το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δηλώνουν "αναρμόδιες να παρέμβουν για την εξακρίβωση των αιτιών" που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του ναυτεργάτη. Πρόσχημά τους ότι το πλοίο είναι με ξένη σημαία (Βανουάτου), αποτελεί ξένο κράτος και το πλήρωμα είναι αλλοδαποί ναυτεργάτες».

Η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι «επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά η ίδια προκλητική απάντηση για αναρμοδιότητα των υπηρεσιών, όπως και στον τραγικό θάνατο στις 17 Απρίλη 2023 του 37χρονου ναυτεργάτη από τις Φιλιππίνες, όπου εργαζόταν στο "M/V EQUINOX SEAS" με σημαία Cayman Islands, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας "Equinox Maritime LTD", στο ναυπηγείο της Σύρου.

Ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται οι εφοπλιστές και ποια σημαία χρησιμοποιούν, η ασυδοσία τους έχει ένα κοινό αποτέλεσμα, να θυσιάζονται διαρκώς ναυτεργάτες στον βωμό της κερδοφορίας τους, ενώ αποτελεί πρόσθετο όπλο στα χέρια τους η αντεργατική νομοθεσία».

Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού θανάτου του ναυτεργάτη και να αποσταλεί εγγράφως στην οικογένειά του, όπως και να ενημερωθεί το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ