Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΜΙΑ
Νέο εργοδοτικό έγκλημα, σκοτώθηκε 60χρονος στο μεροκάματο

Τραγικός θάνατος από εγκλωβισμό σε μηχάνημα παραγωγής πίσσας

Τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας βρήκε 60χρονος εργάτης σε περιοχή της Λαμίας, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα παραγωγής πίσσας.

Το νέο εργατικό «ατύχημα» συνέβη χτες το πρωί, σε εργοτάξιο τεχνικής εταιρείας στην περιοχή Ροδίτσα Λαμίας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, ο 60χρονος εργαζόμενος εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα παραγωγής πίσσας.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό «δυστύχημα» διεξάγει το ΑΤ Λαμίας.

Το νέο περιστατικό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 60χρονου και απαιτώντας την απόδοση ευθυνών.

«Καταγγέλλουμε το τραγικό εργοδοτικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της "Τεχνικής Εταιρείας Κάλτσας", με θύμα έναν συνάδελφο εργάτη 60 ετών... Αλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στον βωμό του κέρδους. Αλλος ένας συνάδελφος που δεν θα γυρίσει σπίτι. Απαιτούμε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι γι' αυτό το εργοδοτικό έγκλημα», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και προσθέτει:

«Στα εργοδοτικά εγκλήματα σε κάθε περίπτωση, εκτός από τις επιχειρήσεις, έχει ευθύνη και η κυβέρνηση. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς (...) Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ώστε να γυρίζουν στο σπίτι τους σώοι και αβλαβείς όλοι οι εργαζόμενοι μετά τη δουλειά τους».

Να διερευνηθεί η διαρροή αμμωνίας στα «Ψυγεία ΑΛΑΣΚΑ»

Στο μεταξύ, το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης εφοδιαστικής αλυσίδας και αποθήκευσης «ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ», στο Ρέντη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση σημειώθηκε διαρροή αμμωνίας με αποτέλεσμα ένας 60χρονος εργαζόμενος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με εισπνευστικό έγκαυμα.

«Το συμβάν» αναφέρει το Συνδικάτο «έγινε κάτω αδιευκρίνιστες συνθήκες» σημειώνοντας ότι δεν έχουν δοθεί πληροφορίες από την πυροσβεστική, που επενέβη για να σταματήσει τη διαρροή, ούτε από την Επιθεώρηση Εργασίας, με την οποία το Συνδικάτο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει παρά τις προσπάθειες που έκανε, προκειμένου να ζητήσει αυτοψία.

Το Συνδικάτο απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού «ατυχήματος», να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να γίνουν έλεγχοι στις εγκαταστάσεις καθώς αυτές βρίσκονται και λειτουργούν σε αστικό περιβάλλον. Ακόμα εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον εργαζόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ