Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τη φοροκαταιγίδα καταδικάζουν οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι

Εξορμήσεις στα δικαστήρια για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με τους μικρούς επαγγελματίες

Τις ακόμα πιο ασφυκτικές συνθήκες που θα δημιουργήσει για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους το νομοσχέδιο «φοροκαταιγίδας» που φέρνει η κυβέρνηση αναδεικνύουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων που δραστηριοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας εξορμήσεις στα δικαστήρια.

Οι Επιτροπές Αγώνα, μαζί και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, καλούν στις σημερινές κινητοποιήσεις μαζί με τους μικρούς επαγγελματίες, απαιτώντας αφορολόγητο όριο, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, κούρεμα χρεών, κατοχύρωση συγκροτημένων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους μισθωτούς δικηγόρους με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα φέρουν την «ταφόπλακα» για τα γραφεία τους.

Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι «το δικηγορικό σώμα δεν είναι ενιαίο» και εξηγούν: «Υπάρχουν δικηγόροι μέτοχοι σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, δικηγόροι εργοδότες με πολλούς εργαζόμενους από τη μία, και από την άλλη αυτοαπασχολούμενοι με εξαιρετικά περιορισμένα εισοδήματα, με πολύ λίγες παραστάσεις κάθε χρόνο και μισθωτοί συνάδελφοι. Το εξαγγελθέν νομοσχέδιο θα αφανίσει τους δεύτερους προς όφελος της κερδοφορίας των πρώτων».

Αναδεικνύει επίσης ότι η επίθεση αυτή στοχεύει «στον δικηγόρο με μικρά εισοδήματα, στον μισθωτό και ασκούμενο συνάδελφο που αντιμετωπίζεται ως "συνεργάτης". Είναι στην ίδια κατεύθυνση με το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού, που φορτώνει στην πλάτη επαγγελματιών και μισθωτών νέα ματωμένα πλεονάσματα και αυξημένα φορολογικά έσοδα, ενώ οι επιχειρηματικοί κολοσσοί πληρώνουν μόλις το 5% των φόρων και απολαμβάνουν κάθε είδους φοροαπαλλαγές».

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί «κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στην Ολομέλεια, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να συσκοτιστεί η παραπάνω αλήθεια. Οψιμα θυμήθηκαν τον "κυβερνητικό κοινωνικό αυτοματισμό για να περιθωριοποιηθούν οι δικηγόροι". Πρόκειται για τους ίδιους που στηρίζουν διαχρονικά την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας για να κερδοφορούν οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεία. Είναι οι ίδιοι που όταν ερχόταν στο ΔΣ κάλεσμα για κήρυξη αποχής σε μέρα απεργίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έκρυβαν την αποστροφή τους στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Τους γυρνάμε την πλάτη! Δεν αναζητούμε σωτήρες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ