Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αμεσες προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου

Να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού αποφασίστηκε η μετακίνηση γιατρών με «εντέλλεσθε» από τα Ιωάννινα, απαιτεί η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΑΑ).

Πρόκειται για τη «λύση» που εφηύρε για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΥΠΕ, εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των νοσοκομείων το οποίο έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα, ενώ η κατάσταση με τα κενά να είναι γνωστή από τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι και σήμερα με ευθύνη όλων των παραπάνω να μην έχει επιλυθεί το πρόβλημα.

Η ΕΙΝΑΑ θυμίζει ότι είχε ζητήσει από τότε «να προκηρυχθούν άμεσα οι 2 κενές οργανικές θέσεις εντατικολόγων (που θα έπρεπε ήδη να είχαν προκηρυχθεί), προκειμένου να λειτουργήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις το Τμήμα και να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Ζητούσαμε επιπλέον την ενίσχυση με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με τα εκάστοτε αιτήματα που έκανε το ίδιο το Τμήμα. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!».

Αφού αναφέρεται στο σύνολο των εξελίξεων και των δράσεών της από τότε μέχρι σήμερα, η ΕΙΝΑΑ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν απαντήσεις για τους λόγους μη πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού στο ΓΝ Αγρινίου, που αφορά συνολικά τους εργαζόμενους στον χώρο, τον λαό του νομού και την Υγεία του, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μη κάλυψη των αναγκών.

«Τους προειδοποιούμε: Να μην τολμήσουν να μετακυλήσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν, για οτιδήποτε αδόκητο μπορεί να συμβεί δυνητικά, στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που δίνει τον καλύτερό του εαυτό ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Να μην αρχίσουν πάλι τα παραμύθια ότι δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχουν γιατροί κ.λπ. Τους διαψεύδει η πραγματικότητα, διότι όπου αναγκάστηκαν και προκήρυξαν μαζικά μόνιμες θέσεις, υπήρξε ενδιαφέρον».

Η ΕΙΝΑΑ απαιτεί: «Αμεσα το υπουργείο να προχωρήσει στην ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της ΜΕΘ (2 θέσεις) και του διευθυντή, με κατεπείγουσες διαδικασίες, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες που θα είναι γνωστές σε όλους. Σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του ΓΝΑ, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες ενημέρωσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας της ΜΕΘ, με βάση τις επιστημονικές, ιατρικές και λοιπές προδιαγραφές που απαιτούνται. Να σταματήσουν τα "εντέλλεσθε" και οι μετακινήσεις, που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας σε όλη την 6η ΥΠΕ. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη λογική "πάμε κι όπου βγει", "καλύτερα να έχω σε λειτουργία τη ΜΕΘ, έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, από το να μη λειτουργεί καθόλου"».

Καταλήγοντας, απαιτεί τη λειτουργία της ΜΕΘ - όπως και όλων των άλλων Τμημάτων - με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας το 2023, «γιατί για εμάς οι ζωές μας μετράνε, γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματικές οι επιπτώσεις της πολιτικής κόστους - οφέλους στην Υγεία (2024-04-24 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων - επιχειρήσεων (2023-10-31 00:00:00.0)
Γιατροί περιφέρονται με «εντέλλεσθε» από το ένα Κέντρο Υγείας στο άλλο (2023-08-17 00:00:00.0)
Πληρωμένη απάντηση στα «δεν έχουμε γιατρούς να προσλάβουμε» της κυβέρνησης (2021-11-16 00:00:00.0)
Στο υγειονομικό προσωπικό μετακυλίει η κυβέρνηση τις ευθύνες και τα αποτελέσματα των ελλείψεων (2021-06-08 00:00:00.0)
Σε συνθήκες κατάρρευσης τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (2020-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ