Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Δε νομιμοποιούμε!

Επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου Αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου Αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο, την παρακάτω επιστολή:

«Σε σχέση με την από 12-4-2002 επιστολή σας με την οποία μας ζητάτε να ορίσουμε εκπρόσωπο του Κόμματός μας για τον "κοινωνικό διάλογο" που οργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Το ΚΚΕ έχει ριζική αντίθεση και με το χαρακτήρα του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος και με την κατεύθυνση της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισής του. Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι βαθιά αντιλαϊκή, εντάσσεται στις νεοφιλελεύθερου περιεχομένου αναδιαρθρώσεις της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή έχει κατεύθυνση την εναρμόνιση με τις ανάγκες του κεφαλαίου στα πλαίσια της ευρωενωσιακής αγοράς. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μείωση της φορολογίας των κερδών, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές ρυθμίσεις, ώστε να ισοσκελίσει την απώλεια φορολογικών εσόδων από τις νέες παροχές και τα κίνητρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, με την αύξηση των έμμεσων φόρων που πλήττουν κυρίως τα λαϊκά εισοδήματα και την άνοδο των φορολογικών συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα.

Το ΚΚΕ που επανειλημμένα έχει δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του, αρνείται να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο διάλογο που νομιμοποιεί αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και συμβάλλει στην καλλιέργεια αυταπατών στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ