Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Ενα ακόμη νομοσχέδιο με μέτρα λιτότητας

Ο Α. Τζέκης, κατήγγειλε τις διατάξεις ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου που «τα παίρνει» από τους πολλούς και φτωχούς για να «τα δώσει» στο μεγάλο κεφάλαιο

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει βήμα προς βήμα την ιδιωτικοποίηση όλων των Ολυμπιακών έργων αλλά και άλλων έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να αναπτυχθεί ένας τόπος». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητήθηκε ένα ακόμη «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Οικονομίας.

Για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων και την εταιρία «Ολυμπιακά Εργα ΑΕ» που δημιουργείται ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισήμανε παράλληλα ότι όλα τα κονδύλια που δίνονται από τον προϋπολογισμό έχει τη δυνατότητα το ΔΣ της εταιρίας να τα «αξιοποιεί» μέσω της κεφαλαιαγοράς. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, για την οποία ο Αγγελος Τζέκης επισήμανε ότι «την τελευταία 10ετία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στο δημόσιο τομέα και οργανισμούς έχουν χάσει πάνω από το 20% της αξίας των μισθών τους», προσθέτοντας ότι είναι καθαρό πως με το 2,5%, όταν ο πληθωρισμός είναι γνωστό ότι τρέχει με 4%, υπάρχει μείωση των αποδοχών.

Μέτρα χωρίς αντίκρισμα χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο για τους άνεργους, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα υπέρ των ανέργων επιδοτεί την εργασία. Δηλαδή, μέσω του ΟΑΕΔ ενισχύει με δισεκατομμύρια δραχμές τους εργοδότες για να προσλάβουν κόσμο και οι εργοδότες από την άλλη απολύουν για να έχουν αυτή τη μεταχείριση».

Τέλος, ο Αγγελος Τζέκης αναφερόμενος στις ρυθμίσεις των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων από το 1993, μίλησε για ομηρία 700 χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που εναρμονίζει τη νομοθεσία της χώρας με την ευρωπαϊκή. Παράλληλα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα απαγορεύει την προσομοίωση εξετάσεων από τα φροντιστήρια, άρθρο που αφορούσε θέματα παιδείας αλλά αφαιρέθηκε από τον νομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό. Από την πλευρά της η ΝΔ άσκησε κριτική για αδιαφάνεια στη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισε και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ