Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023
Τις μεγάλες δυνατότητες φανερώνει η μέχρι τώρα κάλυψη του πλάνου

Ξεπέρασε το 40%, στη μάχη της άμιλλας οι Κομματικές Οργανώσεις

Στο 40,25% έχει φτάσει η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου μετά το 3ο «κλείσιμο», επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για υπερκάλυψη από όλες τις Κομματικές Οργανώσεις.

Στην πρώτη θέση πέρασε η ΚΟ Εξωτερικού με 46,60%, κάνοντας ένα άλμα πάνω από 11% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Στην πρώτη τριάδα παραμένουν η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 44,62% και η ΚΟ Αττικής με 43,71%, που βλέπουν όμως την ΚΟ Ηπείρου να καραδοκεί με 41,63%. Στην 5η θέση είναι η ΚΟ Θεσσαλίας με 39,63%. Ακολουθούν σε απόσταση «αναπνοής» η ΚΟ Αιγαίου με 39,14% και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 39,12%. Στη συνέχεια είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 35,77%, που «πάτησε το γκάζι» την περασμένη βδομάδα, καλύπτοντας επιπλέον 11% του πλάνου της και κερδίζοντας αρκετές θέσεις στον πίνακα. Στήθος με στήθος κοντράρονται η ΚΟ Κρήτης με 33,87% και η ΚΟ Πελοποννήσου με 33,34%. Επονται η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 32,74% και η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 30%.

Το 39,24% του πλάνου της έχει καλύψει η ΚΝΕ, το 29,22% η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 30% αυτή του «902».

«Ξιφομαχίες» για την άμιλλα


Στο μεταξύ, διαμορφώνονται σιγά σιγά και τα δίδυμα της άμιλλας, με πιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής αυτό των ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής. Στο κάλεσμά της η πρώτη αναφέρει:

«Τη μέρα που συμπληρώνονται 105 χρόνια από την ίδρυση του τιμημένου Κόμματός μας, αλλά και 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού μας στο Πολυτεχνείο, απευθύνουμε κάλεσμα σε άμιλλα για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΚΟ Αττικής. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στα δύο πιο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, με δεκάδες λαϊκές γειτονιές που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στους ταξικούς αγώνες της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην κάλυψη του οικονομικού πλάνου του ΚΚΕ.

Από την Τούμπα ως την Καισαριανή, από την Καλαμαριά ως το Χαϊδάρι και από τον Εύοσμο ως το Περιστέρι να κυριαρχήσει κλίμα άμιλλας ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις και φιλοδοξίας κάθε Οργάνωσης ξεχωριστά, να είναι αυτή που θα διακριθεί στη μεγαλύτερη προσφορά στο Κόμμα μας.

Οι ίδιες ιδέες που ενέπνευσαν εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο στις σοσιαλιστικές χώρες, ώστε με την κομμουνιστική άμιλλα να ανεβάσουν το επίπεδο προσφοράς τους για να αντικρίσει η ανθρωπότητα πρωτοφανείς κατακτήσεις, εμπνέουν τώρα κι εμάς για να ανεβάσουμε το Κόμμα μας ένα μπόι ψηλότερα. Για να εξασφαλίσουμε ότι οι κομμουνιστές θα βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις».

«Επιτέλους τολμήσατε», είναι η απάντηση που δίνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που αποδέχεται την πρόκληση και αναφέρει: «Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην εκδήλωση - συναυλία της Κυριακής στο Παλαί ντε Σπορ και συνολικά στην προσπάθειά σας.

Αποδεχόμαστε την πρόκληση για τον κοινό στόχο, για να ανεβάσουμε το Κόμμα μας ένα μπόι ψηλότερα και μπαίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά όλοι και όλες στη μάχη με ανεβασμένη προσφορά, πλατιά συσπείρωση και μεγάλο άνοιγμα για να τα καταφέρουμε. Σε κάθε "κλείσιμο" όσο παραπάνω, ώστε με τη συμπλήρωση του Νοέμβρη να είμαστε πάνω από το 60% του πλάνου της ΚΟ Αττικής.

Είμαστε σίγουροι ότι από την Καισαριανή ως το Χαϊδάρι κι από το Περιστέρι σε όλη την Αττική, ελπίζουμε και από την Τούμπα ως την Καλαμαριά, κι από τον Εύοσμο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, θα φανούμε αντάξιοι».

ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ: Με ορμή και αισιοδοξία

Για την πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης στην Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Ελένη Λάτα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ και οικονομική υπεύθυνο. Οπως μας λέει, «οι δυνατότητες φάνηκαν από τη στροφή που με αποφασιστικότητα έγινε μεταξύ του 2ου και 3ου "κλεισίματος", αφού η Τομεακή βρέθηκε από το 19,06% στο 36,13%, ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτό της Περιοχής, η οποία με τη σειρά της πέρασε στην αντεπίθεση και από τη 12η θέση βρέθηκε στην 8η».

Στον στόχο για την κάλυψη των πλάνων μεγάλη βοήθεια είναι οι ατζέντες του Κόμματος, με την παραγγελία της Οργάνωσης να είναι πάνω από 1.000, αφού είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει κάθε χρόνο να την προμηθευτεί και να προσφέρει με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο και της Οικονομικής Εξόρμησης, η Οργάνωση σχεδιάζει να τιμήσει το παράδειγμα αγωνιστών που εμπνέουν με την κομματικότητα και την αφοσίωσή τους τις νέες γενιές. Οπως μας λέει η Ελένη Λάτα, εκδηλώσεις προγραμματίζονται για τον σύντροφο Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, από τα Λουσικά, εξόριστο στον Αη Στράτη, στα Γιούρα, στην Αλικαρνασσό και τη Λέρο, που στάθηκε αλύγιστος σε όλη του τη ζωή.

Αλλά και για τον σύντροφο Φώτη Κωτσόκολο, από το Σταροχώρι Αχαΐας, παλιό εξόριστο, ο οποίος το 2010 δώρισε στο Κόμμα το οικόπεδο που στεγάζεται σήμερα η έδρα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι πάνω από 2.000 «κόκκινα μεροκάματα» δόθηκαν από μέλη και φίλους του Κόμματος, σε εργασία ή οικονομική προσφορά, για να χτιστούν τα γραφεία.

Από τη μάχη δεν λείπουν βέβαια και τα γλέντια, όπως το καθιερωμένο γλέντι της Τομεακής Επιτροπής το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκέμβρη, που θα γίνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά και τα μικρότερα που οργανώνουν οι ΚΟΒ, με πρώτο αυτό της ΚΟΒ Παραλίας - Βραχνέικων - Μεσσάτιδας, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ή των ΚΟ της υπαίθρου και των συνοικιών της Πάτρας που ακολουθούν.

«Στόχος της ΤΟ Αχαΐας δεν είναι μόνο να υπερκαλύψει το πλάνο της και να είναι στις πρωτοπόρες Τομεακές Οργανώσεις, αλλά και να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Περιοχή Δυτικής Ελλάδας και να βάλει το δικό της λιθαράκι στην υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου», καταλήγει η Ελένη Λάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ