Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα κινητοποίηση για να εμποδιστεί η έξωση του άνεργου ζευγαριού

Μαχητική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της «Cepal Hellas», στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί σωματεία και φορείς, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία έξωσης άνεργου ζευγαριού από τη μία και μοναδική κατοικία του στους Αμπελόκηπους.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» ήταν ένα από τα συνθήματα που διαδήλωσαν τα σωματεία, ενώ εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της «Cepal», διαμηνύοντας ότι ο εργαζόμενος λαός και οι φορείς του θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το ζευγάρι ηλικιωμένων και δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η έξωση. Απαίτησαν εξεύρεση λύσης στην οποία να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια.

Διαμήνυσαν ότι στέκονται και παλεύουν ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που, μαζί με τα δεκάδες δισ. ευρώ που έδωσαν για να σωθούν οι τράπεζες από το βάρος των «κόκκινων» δανείων, νομοθέτησαν βήμα βήμα και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα funds και τους servicers.

Εργατικά σωματεία, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων καιο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων, με μαζική εξόρμηση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, κάλεσαν τον λαό να δυναμώσει τον αγώνα και την αλληλεγγύη και να απαιτήσει απαγόρευση τώρα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ