Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη

Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας

Πανυγειονομικός ξεσηκωμός έχει σημάνει για τις 29 και 30 Νοέμβρη, στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη, στις 12 μ., στο υπουργείο Υγείας, ενώ ήδη αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ήδη αγκαλιάζεται από σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα, που βγαίνουν στους δρόμους, απαιτώντας την αποφασιστική ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Μέχρι στιγμής προγραμματίζονται:

  • Στον Πειραιά: Πάνω από 30 σωματεία και φορείς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Νοσοκομείο «Μεταξά», αποφάσισαν την πρώτη μέρα απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, στις 29 Νοέμβρη, να πραγματοποιηθεί παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία.
  • Σήμερα, Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Νίκαιας παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας. Από την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, για την ασφάλεια των ασθενών, προχωρούν σε «αναστολή νέων εισαγωγών».
  • Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, σήμερα, Τρίτη, στις 12 μ. και στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δαφνί, ενώ για την Τετάρτη 29 Νοέμβρη έχουν προγραμματίσει νέα στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και στις 11 π.μ. κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου με αιχμή τα σχέδια της κυβέρνησης στην Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.
  • Στο Λαύριο, σε σύσκεψη για την Υγεία καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής σωματεία και φορείς της περιοχής, σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Κορωπίου.
  • Νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο θα οργανωθεί την Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στο Ηράκλειο (11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Μπροστά στο συλλαλητήριο το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ διοργανώνει μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο ΕΚ Ηρακλείου.
  • Στην Αχαΐα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής), αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας, καλώντας φορείς, σωματεία και ωφελούμενους γονείς με τα παιδιά τους να συμμετάσχουν, απαιτώντας πλήρη, κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα προνοιακά ιδρύματα, που να καλύπτει το 100% των αναγκών τους, με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Στη Δράμα, την οργάνωση κινητοποίησης στις 30 Νοέμβρη, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ, αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς, ενάντια στη διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης.
Στη Θεσσαλονίκη

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη δημόσια Υγεία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας. Νωρίτερα, στις 11 π.μ., προγραμματίζει απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του Ιπποκρατείου. Παράλληλα καλεί σε συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Με επιστολή της προς τα σωματεία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Δεν ανεχόμαστε πια:

- Την επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων, που οδηγεί σε υπερεργασία και εργασιακή εξουθένωση.

- Τα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές και την επίκληση διαρκώς της "έκτακτης κατάστασης", αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής και των προηγούμενων, για να αλωνίζουν οι ιδιώτες στα νοσοκομεία μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ.

- Τους μισθούς των υγειονομικών καθηλωμένους εδώ και 15 χρόνια! Τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.

- Την παγίωση των "ελαστικών" εργασιακών σχέσεων, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση.

- Τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε κτίρια παλιά, κακοσυντηρημένα, που δεν καλύπτουν συχνά τις ανάγκες για ασφαλή περίθαλψη».

Αναδεικνύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, σημειώνει ότι το «νέο ΕΣΥ» που θέλει να χτίσει θα είναι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που το οδήγησαν στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ. «Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση. Την αποθέωση της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας», αναφέρει.

Καλεί τον λαό, μαζί με τους υγειονομικούς, να παλέψει για να μπει φρένο στα εγκληματικά σχέδια για την Υγεία του λαού. Να απαιτήσει: Διπλασιασμό των μισθών των υγειονομικών. Διπλασιασμό προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μη συγχωνευτεί, να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ