Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αυτήν την Κυριακή η δράση του «κόκκινου Αερόστατου» Θεσσαλονίκης

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία... Αυτήν την ιστορία καλεί το «κόκκινο Αερόστατο» τους φίλους του να ανακαλύψουν παρέα τιμώντας τον Νοέμβρη του 1973.

Μετά από τις πετυχημένες δράσεις που έγιναν στην Αττική και σε άλλες περιοχές, την Κυριακή 26 Νοέμβρη κορυφώνεται η δράση των παιδιών του «κόκκινου Αερόστατου» από τη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού είναι στις 11 το πρωί στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό escape the city βασισμένο στον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν τις δράσεις τους από την προηγούμενη βδομάδα. Χαρακτηριστικά, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Θέρμης, η ομάδα έφτιαξε πανό για την πορεία στις 17/11 με σύνθημα «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο Αγώνας δεν σταματά, Πάντα συνεχίζεται». Στην περιοχή της Τούμπας και Πυλαίας - Χορτιάτη, οι ομάδες συνδυάζοντας το ότι τα συνθήματα στην περίοδο της χούντας, όπως «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», είναι επίκαιρα και στο σήμερα, ανακάλυψαν την πραγματικότητα της ισραηλινής κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας, το πώς ζούνε τα παιδιά εκεί και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, για να ζήσει στη δική του πατρίδα, αλλά και την αλληλεγγύη που δείχνουν όλοι οι λαοί του κόσμου για να γίνει αυτό πράξη. Εμπνεόμενοι από το γράμμα του Ασράφ προς το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, το 2008, έγραψε και η ομάδα του «κόκκινου Αερόστατου» στην Πυλαία - Χορτιάτη γράμμα στα παιδιά της Παλαιστίνης, επιδιώκοντας να τους δώσει κουράγιο, παιδιά τα οποία παίρνουν δύναμη από τους λαούς που «τους σκέφτονται και φωνάζουν στις χώρες τους και στέλνουν βοήθεια». Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, οι ομάδες του «κόκκινου Αερόστατου» διαμόρφωσαν την παράνομη δισέλιδη εφημερίδα, με στήλες, εικόνες και συνθήματα, την οποία και διακίνησαν σε σπίτια αλλά και στην πορεία του Πολυτεχνείου. Η ομάδα του «κόκκινου Αερόστατου» στην Τούμπα επισκέφθηκε τον ραδιοφωνικό σταθμό «904», όπου πραγματοποιήθηκε μια αναβίωση παράνομης εκπομπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ