Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Καταγγέλλει υπονομευτικές τακτικές και υπερασπίζεται τη ζωντανή συμμετοχή

Στην απόφαση των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ να γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και στις μεθοδεύσεις για την παρεμπόδιση της διά ζώσης συμμετοχής αναφέρεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Η ΑΣΕ καταψήφισε την απόφαση, επιμένοντας σε αποκλειστικά διά ζώσης εκλογές, με μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Η ΑΣΕ αναφέρεται για μια ακόμα φορά στους λόγους της αντίθεσής της στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών εκλογών και σημειώνει: «Οι συγκεκριμένες παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην προσπάθεια να μπουν εμπόδια στις διαφανείς, ζωντανές διαδικασίες και προτείνουν να είναι διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΔΣ, υποψήφια στις εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, με ανακοίνωση του Συλλόγου (χωρίς να έχει παρθεί απόφαση σε κάποιο ΔΣ ή Γενική Συνέλευση και χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά), βάζουν επιπρόσθετα εμπόδια στις διά ζώσης διαδικασίες, αφού καλούν όσους επιθυμούν να ψηφίσουν διά ζώσης (και μόνο αυτούς) να ενημερώσουν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών με προσωπική τους δήλωση 13 μέρες πριν τις εκλογές». Και προσθέτει: «Η απόφαση αυτή είναι παράτυπη, είναι κόντρα στο ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου και δρα υπονομευτικά για τον κλάδο αλλά και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, επιχειρώντας να αποκλείσει τους εκπαιδευτικούς από τις ζωντανές διαδικασίες του Συλλόγου, την οργάνωση της πάλης, την υπεράσπιση του κλάδου και των σωματείων. Προχωρά ακόμα παραπέρα τις αντιδραστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη».

Η ΑΣΕ ξεκαθαρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν εκπαιδευτικό να ψηφίσει διά ζώσης, ανεξάρτητα αν το έχει δηλώσει ή όχι, και τονίζει πως «η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις διά ζώσης διαδικασίες και η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση του ανυποχώρητου αγώνα, στον συντονισμό και την κοινή δράση (2022-05-12 00:00:00.0)
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Αποδοχή του αυταρχισμού και της «νομιμότητας» του άδικου νόμου ή κλιμάκωση του αγώνα; (2021-10-19 00:00:00.0)
Απαίτησαν μόρφωση, υγεία και σταθερή δουλειά σε όλα τα σχολεία! (2020-09-18 00:00:00.0)
Σημαντικές εκλογικές επιτυχίες σε σωματεία εκπαιδευτικών (2017-12-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλει παρεμβάσεις στη συνδικαλιστική δράση (2017-02-21 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική (2016-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ