Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Φιάσκο» για τους εργαζόμενους και το «πρώτο ένσημο»

Καθυστερήσεις στις πληρωμές για ενταγμένους στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω του πολυδιαφημισμένου από την κυβέρνηση προγράμματος «πρώτο ένσημο» της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Πρόκειται για νέους και νέες ηλικίας 18 έως 29 ετών που απασχολούνται με επιδότηση μισθού σε επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών από εργαζόμενους που μετά από μήνες δουλειάς παραμένουν απλήρωτοι. Μάλιστα, όσοι έχουν απευθυνθεί στα τοπικά παραρτήματα της υπηρεσίας δεν παίρνουν καμία σαφή απάντηση για τον χρόνο καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Θυμίζουμε ότι το λεγόμενο «πρώτο ένσημο» είναι άλλη μια παροχή της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίζουν ουσιαστικά τζάμπα εργατικό δυναμικό με κρατική χρηματοδότηση, που φορτώνεται στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα - που ενεργοποιήθηκε τον Γενάρη του 2022 - προβλέπει κρατική επιδότηση για νέες θέσεις εργασίας, που για την περίπτωση της πλήρους απασχόλησης είναι 1.200 ευρώ για ένα 6μηνο. Από αυτά, τα 600 ευρώ δίνονται από το κράτος στον νεοπροσλαμβανόμενο και τα άλλα 600 ευρώ στον εργοδότη για να καλυφθεί μέρος της μισθοδοσίας. Ανάλογες επιδοτήσεις δίνονται και για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

«Είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που η κυβέρνηση μέσω ΔΥΠΑ εξασφαλίζει εκατομμύρια ευρώ για τους εργοδότες, οι συνάδελφοι να κυνηγάνε το αυτονόητο, την πληρωμή των μισθών τους», σημειώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και απαιτεί την άμεση πληρωμή των οφειλόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ