Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Αποφασιστικά στον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους

Δράσεις ενημέρωσης και κλιμάκωσης της πάλης. Στις 17 Δεκέμβρη η πλατιά σύσκεψη σωματείων και φορέων στη Λάρυμνα

Από τις χτεσινές ενημερωτικές συζητήσεις στο εργοστάσιο
Από τις χτεσινές ενημερωτικές συζητήσεις στο εργοστάσιο
Συζήτηση με τους εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς και στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα πραγματοποίησε το Σωματείο, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και οργάνωσης της συνέχισης του αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Πολίτης, τόνισε ότι αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι η κλιμάκωση της πίεσης προς την κυβέρνηση για την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του έτους. Σημείωσε μάλιστα ότι στο τέλος της βδομάδας θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου προκειμένου να συζητήσει και να πάρει απόφαση για δυναμική κινητοποίηση στην περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

«Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι πως στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης μιλώντας στους εργαζόμενους, τονίζοντας ωστόσο ότι από την άλλη υπάρχει το «δεδομένο της αποφασιστικότητας των εργαζομένων να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ώστε να παραμείνουμε στις εργασίες και τα σπίτια μας και να πάρουμε το κομμάτι που μας αναλογεί από τα δισεκατομμύρια που ετοιμάζονται να αρπάξουν από τη ΛΑΡΚΟ, το οποίο δεν είναι άλλο από την εργασία και τα δικαιώματά μας».

Αναφέρθηκε συνολικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Σωματείο μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων, όπως η πλατιά σύσκεψη σωματείων και λαϊκών φορέων που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκέμβρη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Επίσης, σήμερα, Τετάρτη, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ θα βρεθεί στην Αταλάντη, στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην εξόντωσή τους. Παράλληλα, εκπρόσωποι του Σωματείου θα ενημερώσουν για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη ΛΑΡΚΟ και τις τελευταίες εξελίξεις, τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και την ανάγκη να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ