Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΑΪΑ
Νεκρός εργάτης σε εργασίες εκσκαφής

Το σημείο του «ατυχήματος»
Το σημείο του «ατυχήματος»
Ενας 51χρονος εργάτης σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δαμακίνι Αχαΐας, όταν καταπλακώθηκε από τόνους χώματος σε εργασίες εκσκαφής που γίνονταν σε πρανές, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Στον χώρο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει το νέο έγκλημα, την απουσία ελέγχων και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, ενώ τονίζει πως αποδεικνύεται ξανά ότι «τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών».

Το Συνδικάτο αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες και της εταιρείας, «αφού δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών», αλλά και της κυβέρνησης, «που αφήνει υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με τους εργολάβους να "αλωνίζουν" και να μην τηρούν τα μέτρα ασφαλείας».

Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη, ενώ καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια της Πάτρας και όπου υπάρχουν σκάμματα (Ακτή Δυμαίων, Ακρωτηρίου κ.α.).

Τέλος, απαιτεί: Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του νέου εργοδοτικού εγκλήματος. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ