Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν με νέα απεργία σε όλα τα τμήματα της «Nexi»

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Με νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη σε όλα τα τμήματα της εταιρείας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη «Nexi Processing Services Greece Μονοπρόσωπη ΑΕ». Η απόφαση πάρθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Γενική Συνέλευση που έγινε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και του επιχειρησιακού Σωματείου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και η κλιμάκωση του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι στο τμήμα «Industrial Services» της «Nexi» βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 17 Νοέμβρη. Απαιτούν να μην προχωρήσει η απόφαση της εργοδοσίας για μεταφορά του τμήματος με απόσχιση στην MBS (θυγατρική της «Mellon Technologies»), να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα του προσωπικού, να υπογραφεί επιχειρησιακή Σύμβαση με το κλαδικό Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία είχε κάνει ανάλογη προσπάθεια απόσχισης και πριν από έναν περίπου χρόνο, είχε όμως αναδιπλωθεί μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει προαναγγείλει μαζικές απολύσεις στο τηλεφωνικό κέντρο. Συγκεκριμένα, 300 εργαζόμενοι θα βρεθούν στον «αέρα» στα τέλη του έτους και στα τέλη Μάρτη, με τη λήξη μιας σειράς έργων που «τρέχει» η συγκεκριμένη επιχείρηση. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, το επιχειρησιακό Σωματείο βρέθηκε την περασμένη βδομάδα σε κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι πήραν μέρος στην κινητοποίηση που είχε αποφασιστεί από τα δύο σωματεία. Στη συνέλευση, που έγινε έξω από την πύλη της επιχείρησης στο Κρυονέρι, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν τον αγώνα. Στη συνέλευση καταγγέλθηκε η προσπάθεια της εργοδοσίας να κάμψει τις κινητοποιήσεις προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, με αγωγή που κατέθεσε ενάντια στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου ζητώντας να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, η οποία απορρίφθηκε. Το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» για τυπικούς και μόνο λόγους την απεργία της Παρασκευής ενώ δεν έκρινε ως «καταχρηστικά» τα αιτήματα της κινητοποίησης. Ανάλογη αγωγή κατατέθηκε και ενάντια στο επιχειρησιακό Σωματείο, η οποία εκδικάστηκε την Παρασκευή, με τις συνηθισμένες διαδικασίες - εξπρές. Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά το πέρας της κινητοποίησης. Η προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας προκάλεσε την οργή των εργαζομένων, που αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα τμήματα της εταιρείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία σήμερα ενάντια στις απολύσεις και το τσεκούρωμα δικαιωμάτων (2023-07-18 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς (2022-12-08 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους (2022-12-06 00:00:00.0)
«Οχι» στην «απόσχιση» λένε οι εργαζόμενοι (2022-11-25 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα απέναντι στους εργοδοτικούς εκβιασμούς (2019-06-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αποφασισμένοι τον αγώνα τους στη «Mellon» (2019-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ