Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν μια σειρά υποψήφιοι

Σε εκλογές προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στα γραφεία της στην Αθήνα (Πολυτεχνείου 6), ενώ τα μέλη της από την επαρχία καλούνται να συμμετέχουν με επιστολική ψήφο, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.

Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές συνυπογράφουν οι υποψήφιοι Νατάσα Αβραμίδου, Μιχάλης Δουλκέρης, Αντώνης Καλόβουλος, Χρυσούλα Κάρτσακα, Αννα Λάζου, Βαγγέλης Λάσκαρης, Γιώργος Σαραντόπουλος, Μαρία Πεσκετζή (για το ΔΣ) και Φίλιππος Αθανασόπουλος, Ευγενία Καβαλλάρη, Γιώργος Καρακώνης, Λεμονιά Ντιντή, Μπάμπης Παπαδόπουλος (για το Εποπτικό Συμβούλιο).

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Τα περισσότερα μέλη της ΠΕΦ είναι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που προβληματίζονται και διαφωνούν με τις απαιτήσεις των νέων κατευθύνσεων για τη Γλώσσα, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, με τις περικοπές και καταργήσεις μαθημάτων, την αυθαίρετη συγκόλληση διαφορετικών γνωστικών - επιστημονικών αντικειμένων και μαθημάτων με κριτήρια που δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε παιδαγωγικά, και με αίσθημα ευθύνης αντιστέκονται επιστημονικά και παιδαγωγικά στο σχολείο της αγοράς.

Προβληματιζόμαστε με τις πολιτικές υποβάθμισης των γλωσσικών και γενικότερα των φιλολογικών μαθημάτων. Προβληματιζόμαστε γιατί η υποβάθμιση πλήττει πρώτα και κύρια την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας των μαθητών, αλλά και την ικανότητα της σκέψης, της κατανόησης και της κριτικής ικανότητάς τους. Η υποβάθμιση αυτή αντανακλάται, στη συνέχεια, σε όλα τα μαθήματα».

Αφού περιγράφουν το πώς κινήθηκαν τα δύο αυτά χρόνια στην ΠΕΦ γύρω από τα εκπαιδευτικά ζητήματα και τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές ρυθμίσεις, σημειώνουν:

«Στα άμεσα ενδιαφέροντα του ΔΣ πρέπει να βρίσκεται η συσπείρωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων φιλολόγων στην ΠΕΦ, και από την Αττική και από την περιφέρεια. Η δράση που προτείναμε και υλοποιήθηκε από το ΔΣ, επιστημονικά σεμινάρια, ημερίδες, εκδηλώσεις σε σχολεία, συνέβαλε στην προσέγγιση της ΠΕΦ από πολλούς νέους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι η δράση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Να ανανεωθεί το δυναμικό, για να ενισχυθεί η δυναμικότητα της ΠΕΦ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι υπογράφοντες σας καλούμε στις εκλογές της ΠΕΦ να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ακολουθήθηκε τη διετία που πέρασε.

Να ψηφίσουμε συναδέλφους που εναντιώνονται από επιστημονική, παιδαγωγική σκοπιά - και όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων - στις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να ψηφίσουμε συναδέλφους που μαζί με άλλα μέλη Επιστημονικών Ενώσεων παλεύουν να ανοίξει πιο συστηματικά η συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, στα σωματεία τους, αλλά και στις Επιστημονικές Ενώσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, ιδεολογικό και επιστημονικό. Να ανοιχτούν δίαυλοι ενημέρωσης και κοινής δράσης με τους γονείς των μαθητών μας για ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους. Να οργανωθεί η αντιπαράθεση με το αντιδραστικό περιεχόμενο του σχολείου, να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον Κώστα Βάρναλη αφιερωμένο το επόμενο συνέδριό της (2024-04-03 00:00:00.0)
Δεν είναι επιστημονική προσέγγιση η αποδοχή της κατάργησης επιστημονικών τομέων (2020-07-09 00:00:00.0)
Προβλήματα στις οδηγίες διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων (2019-10-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις (2014-05-30 00:00:00.0)
Εξετάσεων συνέχεια (2004-05-28 00:00:00.0)
Η ανεργία είναι κακός σύμβουλος... (1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ