Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συνδικαλιστικές τακτικές του παρελθόντος από ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ

Με εκφοβισμούς, τρομοκρατία και προσαγωγές συνδικαλιστριών της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) επεδίωξαν ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ να μην ακουστεί η φωνή των εκπαιδευτικών, να μην κουνιέται φύλλο στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαλκιδικής.

Τα όσα διεξήχθησαν χθες στις αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής για το ΔΣ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Αρχικά, με ευθύνη της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ (ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ) αποφασίστηκε η πραγματοποίηση υβριδικών εκλογών (διά ζώσης και ηλεκτρονικές), αλλά και - κατά παράβαση του καταστατικού - να αποκλείονται από τις διά ζώσης διαδικασίες όσοι δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση 13 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους! Για όσους επέλεξαν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, δεν υπήρχε προφανώς καμία τέτοιου είδους δέσμευση. Ετσι, δεκάδες εκπαιδευτικοί τελικά αποκλείστηκαν από τις αρχαιρεσίες, ενώ σε όσους έφτασαν μέχρι το εκλογικό τμήμα δεν επετράπη να ψηφίσουν.

Αλλά το θράσος των ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ είχε και συνέχεια. Στο εκλογικό τμήμα Πολυγύρου, οι εκλογές κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά τους διεξάγονταν χωρίς εφορευτική επιτροπή, παρά μόνο με την παρουσία της δικηγόρου και ενός εκλεγμένου μέλους της ΔΑΚΕ από το απερχόμενο ΔΣ. Το μοναδικό επίσημο μέλος της εφορευτικής (ο διευθυντής του σχολείου όπου γίνονταν οι εκλογές) ήταν στο γραφείο του! Και αφού τα παραπάνω καταγγέλθηκαν από εκπαιδευτικούς, ακολούθησαν τακτικές του παρελθόντος: Καθυβρίσεις και απειλές από εκπροσώπους των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, ειρωνείες, σχόλια και εκδίωξη από τη δικαστική αντιπρόσωπο, εμφάνιση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής... Οταν δε όλα αυτά δεν φάνηκαν αρκετά, εμφανίστηκε και η αστυνομία και προσήγαγε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς, που η μία είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και η άλλη γενική γραμματέας της ΕΔΟΘ.

Η κατάντια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει στα ΔΣ τους συσχετισμούς που έχει χάσει στη ζωή, δεν έχει τελειωμό. Οι όποιες προσπάθειες να κερδίσουν η βία και η νοθεία έπεσαν στο κενό. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εκφοβισμού, τρομοκρατίας και αποκλεισμού, οι δυνάμεις της ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής κατάφεραν να εκλέξουν 2 μέλη στο ΔΣ (από 1 που είχαν), ενώ την ίδια ώρα στις εκλογές για την ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, που διεξήχθησαν την ίδια μέρα, η ΑΣΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενισχυμένες δυνάμεις μπροστά στα συνέδρια των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών(2024-05-30 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία(2020-04-29 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε εκλογές Συλλόγων(2019-05-21 00:00:00.0)
Καμιά απόφαση για την παραπέρα πορεία του κλάδου(2018-02-16 00:00:00.0)
Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ(2015-07-18 00:00:00.0)
Πρωτιά και αυτοδυναμία για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ(2014-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ