Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκαν με ... βιντεοκλήση γιατί άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα

Από την πρώτη άμεση απάντηση στις εκδικητικές απολύσεις
Από την πρώτη άμεση απάντηση στις εκδικητικές απολύσεις
Τις απολύσεις πέντε εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δράσης από την εταιρεία «PeopleCert», μεταξύ αυτών και τριών εργαζομένων που είναι υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες του που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη η εταιρεία προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων που όλως ...τυχαίως είναι μέλη του σωματείου, μεταξύ αυτών και τριών υποψηφίων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει προσκόμματα στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου. Ετσι, όταν ο Σύνδεσμος ενημέρωσε για την τοποθέτηση κάλπης την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη δίπλα στα γραφεία της εταιρείας, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως τη συγκεκριμένη μέρα θα δουλέψουν όλοι από το σπίτι! Στη συνέχεια, έφτιαξε «λίστα ανεπιθύμητων» και απέλυσε «μέσω βιντεοκλήσης μέσα σε 10 λεπτά και με διαδικασίες fast track» εργαζόμενους, επειδή ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Η πρώτη απάντηση του Συνδέσμου δόθηκε χτες με κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε τη δίωξη των εργαζομένων για συμμετοχή στο συνδικάτο τους! Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση! Πάρτε πίσω τις απολύσεις!», ξεκαθαρίζει το σωματείο. Συνεχίζοντας την προκλητική της στάση, αρχικά η εταιρεία αρνήθηκε να συναντηθεί με το σωματείο, ενώ κλείδωσε τις πόρτες του κτιρίου. Στη συνέχεια, αναγκάστηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, στην οποία συμμετείχαν και συνδικαλιστές εκλεγμένοι στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ωστόσο, στη συνάντηση επιχείρησε να κάνει το μαύρο άσπρο: Παρά το γεγονός ότι οι στοχευμένες απολύσεις πέντε μελών του σωματείου «βγάζουν μάτι», τις απέδωσε σε λόγους «εταιρικής βιωσιμότητας». Οπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, προφανώς η «βιωσιμότητα» της επιχείρησης θέλει εργαζόμενους που να μην έχουν φωνή και δράση, να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους. «Οι απολύσεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν», τονίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ξεκαθαρίζει ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα για να γυρίσουν στη δουλειά όλοι οι απολυμένοι.

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην εταιρεία «PeopleCert» και να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση ζητούν με Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ