Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κινητοποίηση για την αποτροπή έξωσης λαϊκής οικογένειας

Σε κινητοποίηση έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank στην Αβέρωφ στα Γιάννενα προχώρησε χτες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης λαϊκής οικογένειας που πλειστηριάστηκε το σπίτι της στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων.

Η εταιρεία servicer «CEPAL», που απέκτησε το δάνειο από την τράπεζα Alpha Bank, προχώρησε στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας και σχεδιάζει με εκβιασμούς και απειλές την έξωσή της τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για οικογένεια με δύο ανάπηρους γονείς και την κόρη που παλεύει για ένα μεροκάματο οδηγώντας ΤΑΧΙ.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε στην έξωση της οικογένειας από το σπίτι. Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, όποτε και αν χρειαστεί, όποτε κι αν τολμήσουν να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους, θα μας βρουν απέναντι, πολύ πιο πολλούς, πολύ πιο οργανωμένος, πολύ πιο αποφασισμένους και μαχητικούς. Καλούμε σε αυτή την κατεύθυνση τον γιαννιώτικο λαό να συστρατευτεί μαζί μας», τόνισε ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, όταν μαζί με τους διαδηλωτές έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας συντάχθηκαν δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες στα ΤΑΧΙ που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, απαιτώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Με την πράξη τους αυτή θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην συναδέλφισσά τους που απειλείται με έξωση από το σπίτι της.

Τους επαγγελματίες των ΤΑΧΙ υποδέχτηκε ο Νίκος Εξαρχος, υπογραμμίζοντας το δίκαιο του αγώνα τους.

Παρέμβαση σήμερα στην «doValue» στην Αθήνα

Στο μεταξύ, σε νέα παρέμβαση σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., στην «doValue» (προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα) καλεί σωματεία και φορείς η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. Με τη σημερινή παρέμβαση συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, αυτήν τη φορά για μια σειρά νοικοκυριά από τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ