Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
«Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε ο ΑΑΣ «Κότινος», αφιερωμένο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας Λατίφ Νταρουίς δόθηκε από τα μέλη του ΑΣΣ «Κότινος»

RIZOSPASTIS

Τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας Λατίφ Νταρουίς δόθηκε από τα μέλη του ΑΣΣ «Κότινος»
Με επιτυχία στέφθηκε η σημαντική πρωτοβουλία του Αθλητικού Αγωνιστικού Συλλόγου Κερατσινίου - Δραπετώνας «Κότινος» να διοργανώσει τουρνουά αγώνων βόλεϊ αφιερωμένο στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, καταδικάζοντας την επίθεση που δέχεται από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Υπό τον τίτλο «Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», η αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κερατσινίου «Παντελής Νικολαΐδης», κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Παρευρέθηκε και ο Λατίφ Νταρουίς, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.

Στους αγώνες βόλεϊ συμμετείχαν οι γυναικείες ομάδες του ΑΑΣ «Κότινος» και του Πανιωνίου, με τον μεταξύ τους αγώνα να ανοίγει το τουρνουά, καθώς επίσης οι αντρικές ομάδες ΑΑΣ «Κότινος» 1, ΑΑΣ «Κότινος» 2, Πανιώνιος και ΓΣ Πετρούπολης. Τα αποτελέσματα των αγώνων ήρθαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κεντρικά μηνύματα της διοργάνωσης, που είχαν να κάνουν με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, κάτι που φάνηκε και από τα μηνύματα των εκπροσώπων των ομάδων.

Στον χαιρετισμό του προς αθλητές και θεατές ο Λατίφ Νταρουίς ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους του ΑΑΣ «Κότινος» για τη σημαντική πρωτοβουλία που πήραν προκειμένου να τιμήσουν και συμπαρασταθούν στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του. Και στάθηκε στην αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός, τον οποίον χαρακτήρισε «αδελφό λαό», εδώ και δεκαετίες προς τα αιτήματα του λαού της Παλαιστίνης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους τη στάση του ελληνικού λαού προς την Παλαιστίνη.


RIZOSPASTIS

Εκ μέρους του ΑΑΣ «Κότινος» ο Νίκος Κριεζής, στον δικό του χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ομάδων που συμμετείχαν στη σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου, καθώς και τους θεατές που έδωσαν το «παρών». Οπως ανέφερε, ο ΑΑΣ «Κότινος» είναι ένας αθλητικός σύλλογος που από την αρχή της ίδρυσής του είχε σκοπό να μην παραμείνει στα στενά αθλητικά πλαίσια, αλλά να σταθεί πλάι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ανέφερε ενδεικτικά τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους μεγάλους σεισμούς, και τις κινήσεις συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ν. Κριεζής παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Λ. Νταρουίς, ενώ αναμνηστικά μπλουζάκια με το σύνθημα της εκδήλωσης δόθηκαν και στους παίκτες όλων των ομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ