Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ 25άρας
Πρεμιέρα επιτυχιών για την ελληνική αποστολή

«Χάλκινη» και με ρεκόρ η τετράδα στα 4x50 των ανδρών

Με τη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου από την τετράδα στα 4x50 ύπτιο ανδρών, που κατάφερε να σπάσει και δυο φορές ένα ...ξεχασμένο πανελλήνιο ρεκόρ, άνοιξε για την ελληνική αποστολή η αυλαία των συμμετοχών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα το οποίο διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Στα αξιοσημείωτα της ελληνικής παρουσίας στην πρεμιέρα και η πρόκριση του Απόστολου Χρήστου στον σημερινό τελικό των 50 μ. ύπτιο.

Στη σκυταλοδρομία των 4x50 η ελληνική τετράδα των Κρίστιαν Γκολομέεφ, Στέργιου - Μάριου Μπίλα, Απόστολου Χρήστου και Ανδρέα Βαζαίου, μετά από σπουδαία κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση τερματίζοντας σε χρόνο 1.23.27. Επίδοση με την οποία έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε επιτύχει στα ημιτελικά, με 1.25.15, σπάζοντας το παλιό πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 1.32.10 και κρατούσε από το 2001.

Στα 50 μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου παρέμεινε σε ρότα για διάκριση, παίρνοντας την πρόκριση στον σημερινό τελικό του αγωνίσματος. Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε στην 4η θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς, με χρόνο 23.19, που αποδείχθηκε ικανός να τον στείλει στον τελικό, με την 6η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 8 αθλητών που θα πάρουν μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ