Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΚΕΔ
Σε αποχή προχωρούν οι Ελληνες διαιτητές

Με αφορμή τα περιστατικά στοχοποίησής τους και τις απειλές που δέχονται | «Στον αέρα» η συνέχεια της Super League

Σε απόφαση για αποχή επ' αόριστον, ξεκινώντας από την προσεχή, 14η αγωνιστική της Super League, προχώρησαν χθες οι Ελληνες διαιτητές, μετά τα τελευταία περιστατικά στοχοποίησής τους τόσο από παράγοντες του ποδοσφαίρου όσο και από μερίδα οπαδών. Αφορμή για τη συγκεκριμένη κίνηση στάθηκαν οι καταγγελίες (προς τις αστυνομικές αρχές και της UEFA) του Ελληνα διεθνούς διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, για τις απειλές από αγνώστους που δέχτηκε για τη ζωή του και κατά της οικογένειάς του, μετά τη διαιτησία του στον αγώνα Βόλος - Ολυμπιακός.

Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διαιτητών αποφασίστηκε να δηλώσουν κώλυμα μέσω επιστολής ενόψει της 14ης αγωνιστικής, ώστε να μη διεξαχθούν τα συγκεκριμένα ματς. Οπως ανέφεραν οι διαιτητές «δεν αισθάνονται ασφαλείς», καθώς έχουν προηγηθεί πολλά περιστατικά, όπως τα γκαζάκια που έριξαν πρόσφατα άγνωστοι στο μαγαζί του διαιτητή Γκάμαρη στο Περιστέρι. Αναφορές έγιναν και σε παλιότερο περιστατικό, με τη δολοφονική επίθεση στον διαιτητή Τζήλο το 2018. Στην επιστολή τους προς την ΚΕΔ, με την οποία επισημοποιούν την απόφασή τους για αποχή, εξηγούν τους λόγους, ενώ προειδοποιούν ότι «δεν πρόκειται να σφυρίξουν σε κανένα αγώνα αν οι συνθήκες δεν καταστούν ομαλές για τη σωματική ακεραιότητά τους».

Την απόφαση έδειξε ότι στηρίζει και η ίδια η ΚΕΔ, καθώς και ο επικεφαλής της, Σουηδός αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ, ενώ για τις εξελίξεις και τη συγκεκριμένη κίνησή τους οι Ελληνες διαιτητές ενημέρωσαν και τον υπεύθυνο διαιτησίας της UEFA, Ιταλό Ροσέτι.

Την κίνηση των Ελλήνων διαιτητών στήριξε με επίσημη ανακοίνωσή της και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καλώντας τους μάλιστα, μεταξύ άλλων, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα να πάρουν μέρος στην έρευνα του Αρείου Πάγου η οποία αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ