Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τους 131 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Κίνα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ενώ οι έρευνες για επιζήσαντες συνεχίζονται μέσα σε πολικές θερμοκρασίες, που μεγαλώνουν και την ανησυχία για την κατάληξη όσων περιμένουν εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Ο νέος εμίρης του Κουβέιτ, Μεσάλ Αλ Αχμάντ Αλ Τζαμπέρ Αλ Σαμπάχ, μετά την ορκωμοσία του χτες ως 17ος μονάρχης, επέκρινε την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ότι «έβλαψαν τα συμφέροντα της χώρας», προχωρώντας μεταξύ άλλων σε επιβλαβείς διορισμούς και προαγωγές στο Δημόσιο χωρίς «δίκαια και έντιμα» κριτήρια. Ο Αλ Αχμάντ διαδέχτηκε τον ετεροθαλή αδερφό του, Ναουάφ, που πέθανε το Σάββατο.

ΚΑΪΡΟ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Χωρίς συμφωνία κατέληξε ένας ακόμα γύρος τριήμερων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκε την Τρίτη ανάμεσα σε Αίγυπτο και Αιθιοπία για τη διαχείριση των υδάτων του Γαλάζιου Νείλου, λόγω λειτουργίας του τεράστιου αιθιοπικού φράγματος GERD. Ο Αιγύπτιος υπουργός Υδάτινων Πόρων απέδωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στη στάση του Αιθίοπα ομολόγου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ