Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για 6 σχολεία στον δήμο Θεσσαλονίκης και άλλα 2 στον δήμο Καλαμαριάς

Μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν προχθές γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για 6 σχολεία στον δήμο Θεσσαλονίκης (13ο, 4ο, 30ό και 12ο Γυμνάσιο, 4ο και 17ο Λύκειο) και άλλα 2 στον δήμο Καλαμαριάς (4ο και 5ο Λύκειο).

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των υπό συγχώνευση σχολείων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους μαθητές της Καλαμαριάς, συγκεντρώθηκαν στο 13ο - 17ο και από εκεί με δυναμική πορεία κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ, όπου αντάμωσαν με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του 12ου και του 30ού Γυμνασίου.

Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία», «Η συγχώνευση δεν θα περάσει, των μαθητών η πάλη θα τη σπάσει», «Αγώνας μαζικός, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας», διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα, συντονισμένα, ενωμένοι, για να βάλουν φρένο στις συγχωνεύσεις που προωθούνται και οι οποίες χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Το δήλωσαν και μελωδικά, τραγουδώντας τα αγωνιστικά κάλαντα που σκάρωσαν: «Τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι και γραμμές διώχνουν τα σχολεία από τις γειτονιές / Εκθεση, Αλγεβρα, Αρχαία Ελληνικά - Τη δωρεάν Παιδεία πληρώνουμε ακριβά / Αστρο φωτεινό, βγαίνει δυνατό, μήνυμα πηγαίνει αγωνιστικό / Αφήστε τα παιδιά κοντά στη γειτονιά, ξεχάστε συγχωνεύσεις και τώρα και μετά».


«Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας. Το υπουργείο, αντί να δώσει χρήματα για την Παιδεία, προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων με σκοπό να δημιουργήσουν σχολεία - τέρατα, την ώρα μάλιστα που εντείνονται τα περαστικά βίας και μπούλινγκ μέσα στα σχολεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των διαδηλωτών επέδωσαν τα ψηφίσματά τους στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν και παλεύουν ώστε:

  • Οι μαθητές να μορφώνονται σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και εποπτικά μέσα.
  • Να δημιουργηθούν και να λειτουργούν πλήρως στελεχωμένες όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές δομές (Τμήματα Ενταξης, Παράλληλη Στήριξη κ.λπ.).
  • Οι καθηγητές να βρίσκονται όλοι τοποθετημένοι από την πρώτη μέρα στις τάξεις.
  • Τα σχολεία να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές κ.λπ.).
  • Οι μαθητές να μη στοιβάζονται σε 25άρια, 28άρια και 30άρια τμήματα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα σε Κεντρική Μακεδονία και Εύβοια (2024-09-12 00:00:00.0)
Ενάντια στις ανάγκες των μαθητών οι συγχωνεύσεις σχολείων (2023-12-12 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αντιδράσεις στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων (2023-12-02 00:00:00.0)
«Οχι» από τους Συλλόγους Γονέων στις συγχωνεύσεις στο 13ο Γυμνάσιο και στο 17ο Λύκειο (2023-11-28 00:00:00.0)
Να τελειώσει επιτέλους η ανέγερση του σχολείου (1999-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ