Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 17ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
Να τελειώσει επιτέλους η ανέγερση του σχολείου

Η συστέγαση σχολείων σε ακατάλληλα κτίρια που δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υλικοτεχνικής υποδομής, λόγω της παλαιότητας της πλειοψηφίας των σχολικών μονάδων, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων από το 17ο Λύκειο, που βρίσκεται στην οδό Κυνίσκας στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του 2ου Διαμερίσματος, μετά από εισήγηση του προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Προβή - που αναιρεί παλαιότερη απόφαση του Δήμου Αθηναίων - προβλέπει τη μεταφορά του 17ου Λυκείου που έχει 8 τμήματα και τη συστέγαση του με άλλα δύο σχολεία (17ο - 13ο Γυμνάσιο που έχουν 12 τμήματα και 13ο Λύκειο που έχει 8 τμήματα), σε ένα κτίριο, του οποίου η κατάσταση έχει κριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες, επιεικώς ακατάλληλη. Μάλιστα, ο αριθμός των μαθητών και των τριών σχολείων αριθμεί τους 800, ενώ για το 13ο Λύκειο 330, τη στιγμή που οι αίθουσες είναι μόνο 16. Τα σχολεία θα λειτουργούν σε εναλλασσόμενη βάρδια: 13ο - 17ο Λύκειο πρωί και για το 13ο - 17ο Γυμνάσιο σε εναλλασσόμενη βάρδια με το 13ο Λύκειο.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των συλλόγων γονέων από τα αντίστοιχα σχολεία, οι οποίοι κάνουν λόγο για υποβάθμιση της εκπαίδευσης και υπολειτουργία των σχολείων στην περιοχή, ενώ μιλούν για "απαράδεκτες" και "αντιδημοκρατικές" διαδικασίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και για "παιχνίδι" συμφερόντων μεταξύ των μελών της ΔΕΠ. Κύριο αίτημα των γονιών είναι να ισχύσει η παλαιότερη απόφαση του Δήμου Αθηναίων, η οποία προέβλεπε συλλειτουργία των 17ου Γυμνασίου - Λυκείου και των 13ου Γυμνασίου - Λυκείου με διπλοβάρδια, στο χώρο τους και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή 12 αιθουσών που θα καλύψουν τις ανάγκες του 13ου Γυμνασίου Γούβας, το οποίο συστεγάζεται στο χώρο του 17ου Γυμνασίου - Λυκείου.

Οπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς, το έργο αν και έχει δημοπρατηθεί από τον ΟΣΚ και έχει ήδη κτιστεί το μισό σχολείο, διεκόπη για άγνωστους λόγους, ενώ τέθηκε εκ νέου σε δημοπράτηση και ψηφοφορία στο Δήμο Αθηναίων, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γονιών.

Οι γονείς ζητούν να ολοκληρωθεί το έργο, ώστε και τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά, αλλά και για να μην αναγκάζονται οι μαθητές να έρχονται από τη Γούβα στο Παγκράτι, διασχίζοντας με κίνδυνο της ζωής τους δύο λεωφόρουςμ, την Υμηττού και τη Φιλολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ